Backe kjøper Backer

BackeGruppen har inngått avtale om kjøp av Bergensfirmaet Backer Entreprenør AS og utvider dermed konsernets entreprenørvirksomhet til Bergensregionen.

– Vi har ambisjoner om å bli en betydelig aktør i Bergen og oppkjøpet gir oss en solid plattform for vekst i regionen, sier Kurt Opseth, konserndirektør i BackeGruppen.

BackeGruppen er et av Norges største entreprenørkonsern med 900 medarbeidere, og har tradisjonelt bestått av selvstendige entreprenørselskaper i østlandsområdet. I 2008 utvidet BackeGruppen virksomheten til sør-vestlandet ved etablering av Backe Bygg på Sandnes utenfor Stavanger. Nå satser det privateide konsernet for første gang også i Bergensregionen gjennom oppkjøp av Backer Entreprenør.

- Vi har vurdert både etablering av ny virksomhet og flere mulige oppkjøpskandidater i Bergen og er meget tilfreds med avtalen om kjøp av Backer Entreprenør, sier Opseth.

Backer Entreprenør har til nå vært eid av Backer Holding og har om lag 30 medarbeidere. Selskapet, som omsatte for om lag 90 millioner kroner i 2009, skal drives videre under samme navn som før. BackeGruppen har tradisjon for å kjøpe lokale aktører med innarbeidet navn og sterk forankring i lokalmiljøet.

- Vår forretningsmodell er basert på verdiskaping gjennom selvstendige datterselskap med lokal markedskunnskap og kompetanse, sier Opseth, som understreker at selskapet nå er på utkikk etter dyktige prosjekt- og anleggsledere til Backer Entreprenør. Nøkkelpersoner vil få tilbud om å kjøpe aksjer i selskapet.

Geir Morten Nordvik, daglig leder i Backer Entreprenør, understreker at ledelsen og de ansatte er tilfreds med BackeGruppen som ny eier.

– BackeGruppen tilfører finansiell styrke og entreprenørerfaring innen næringsbygg og boliger, og i tillegg har konsernet kompetanse innen utvikling av eiendommer i egen regi, sier Nordvik.

– Vi har ambisjoner om å bli en betydelig aktør i Bergen og oppkjøpet gir oss en solid plattform for vekst i regionen, sier Kurt Opseth, konserndirektør i BackeGruppen. BackeGruppen og Backer Entreprenør blir et sterkt team i Bergensregionen. Vi har mye til felles, også utover tilnærmet identiske selskapsnavn, sier han.

Backer Holding begrunner salget av Backer Entreprenør med at eierselskapet gradvis har endret fokus fra tradisjonell entreprenørvirksomhet til forvaltning og drift av eiendom, utvikling og salg av bolig og næringsbygg samt forretningsførsel for andre byggherrer.

– Tiden var moden for å rendyrke strategien, og vi mener vi har funnet en god løsning for Backer Entreprenør, sier Atle Sylvarnes, hovedaksjonær I Backer Holding.

– Vi har ambisjoner om å bli en betydelig aktør i Bergen og oppkjøpet gir oss en solid plattform for vekst i regionen, sier Kurt Opseth, konserndirektør i BackeGruppen. BackeGruppen har en solid posisjon i bransjen. Jeg er sikker på at Backer Entreprenør vil utvikle seg på en positiv måte med BackeGruppen som ny eier.

Etter oppkjøpet vil BackeGruppen bestå av ti selvstendige entreprenørselskaper, et prosjektutviklingsselskap, et murmesterfima, et maskinutleieselskap og morselskapet AS Backe. Hovedkontoret er i Oslo.

Se også www.backe.no

og www.backer.no