Lønnheim klager på idrettshall-oppdrag

Østlandets Blad skriver at Lønnheim entreprenør har klaget til Ski kommune etter at Peab fikk oppdraget med å sette opp en ny idrettshall i kommunen.

Lønnheim mener at de har det billigste tilbudet og oppfyller kravene på en bedre måte. To finalister sto igjen da det skulle avgjøres hvem som skulle få bygge idrettshallen på Langhus. Kommunestyret hadde siste ordet under sitt møte 20. januar. Peab AS ble innstilt til oppdraget, men det er en frist der konkurrentene kan benytte retten til å klage på vedtaket.

Lønnheim entreprenør mener at de er forbigått, og har sendt inn en klage. Onsdag var administrerende direktør Even Lønnheim på møte i Ski kommune.

– Slik jeg kjenner saken har Ski slitt hardt for å kunne finansiere den nye idrettshallen. Da er det uforståelig at de ender opp med et prosjekt som blir over to millioner dyrere i investeringer. Enda merkeligere er det at hallen de har valgt er 400.000 kroner dyrere i drift, hvert år de neste 20–30 årene. Dette er etter kommunens egne beregninger, og vi snakker om skattebetalernes penger, sier administrerende direktør Even Lønnheim hos Lønnheim entreprenør AS til Østlandets Blad.

– Vi leverte vår klage og har hatt anledning til å utdype den. Nå håper vi kommunen gjør en ny vurdering og tar klagen til følge. Skjer ikke det, går saken videre til Klagenemnda for offentlige anskaffelser (KOFA). Kommunen kan ikke inngå kontrakt før klagen er ferdigbehandlet, mener Lønnheim.