En savnet i brann

Tre personer reddet seg ut av et brennende bolighus i Gamlebyen i Fredrikstad natt til fredag. Politiet har ikke kommet i kontakt med den siste av beboerne i huset.

 

 

Brannen oppsto i en firemannsbolig i Gudevoldveien i Fredrikstad like før klokken 1. Politiet opplyser at tre av de fem personene som bor i huset, reddet seg ut, mens en annen er bortreist.

Klokken 2.30 hadde politiet fortsatt ikke kommet i kontakt med femtemann som er registrert bosatt i huset.

– Politiet arbeider fortsatt med undersøkelser rundt en person som er registrert bosatt på adressen. Det kan ikke utelukkes at personen fortsatt befinner seg i huset, sier operasjonsleder Sigrun Mørkeseth i Østfold politidistrikt til NTB.

Tre bygninger i nærheten av det totalskadde huset er evakuert. Varmeutviklingen gjorde at det også tok fyr i en bil som sto på utsiden av den brennende bygningen.

– Huset er overtent og vi regner med at det vil brenne ned til grunnen. Huset er en trebygning fra 1950-tallet, sier Mørkeseth, som opplyser at de tre personene som tok seg ut av det brennende huset, har blitt tatt hånd om av slekt og venner. (©NTB)