Snøkaos i Bergen

Både fly, biler og Fløibanen fikk problemer etter snøfall i Bergen natt til onsdag og onsdag morgen. I tillegg måtte Bergen stasjon stenges fordi kjøreledningen var falt ned.

Stasjonen måtte stenge tirsdag kveld etter at kjøreledningen falt ned i flere hundre meters lengde. Ifølge Jernbaneverket er ikke snøen årsak til dette uhellet. Jernbaneverket håper å få åpnet stasjonen igjen onsdag ettermiddag.

Et annet skinnegående transportmiddel – Fløibanen – måtte gi tapt da det kom 12 - 15 cm snø på noen timer. Det ble for mye snø på linjen til at vognene kunne kjøre.

Bergen lufthavn Flesland var stengt onsdag morgen på grunn av snøfallet, men åpnet klokken 7.30. Det oppsto en del forsinkelser fra morgenen, men midt på dagen var det meste i rute.

Det har kommet over 40 cm snø i Bergen de siste fire dagene. Også veitrafikken hadde store problemer onsdag morgen, og Statens vegvesen oppfordret folk som ikke var avhengig av bilen til å la den stå.

– Det verste er kanskje passert. Bygeaktiviteten går ned, og det er ventet oppholdsvær onsdag kveld, sier meteorologikonsulent Vidar Teigen ved Vervarslinga på Vestlandet.

Ifølge langtidsprognosene skal det være oppholdsvær fram til torsdag i neste uke.

– Men når det er bygevær slik som nå kan prognosene forandre seg, sier Teigen.