Makita satser i Norge

1. januar 2009 ble Makita etablert med egen virksomhet i Norge. Det første året er unnagjort, og målet er å stadig ta en større del av proffmarkedet.

– I vårt første hele år i drift i Norge skal vi omsette for 80 millioner kroner, og vi ligger godt i rute for å nå dette målet, forteller salgssjef Øystein Bø til Byggeindustrien. Snart er de nå 17 ansatte i Makita Norway, som har hovedkontor på Rud like utenfor Oslo.

Makita-produktene er på langt nær noe nytt bekjentskap for håndverkerne i Norge. Selskapets produkter har vært tilgjengelig i hele 33 år i Norge. I 28 av disse årene har Essve stått for salget av maskinene.

– Essve har gjort en god jobb for Makita, og vi skal nå ta produktet videre, forteller en optimistisk Bø. Han sier det er tøff konkurranse innen elektroverktøy, men at de skal øke sin andel av markedet i Norge.

Makita Norway er et datterselskap av Makita Japan og har ansvaret for varemerkene Makita og tyske Dolmar.

– Vi skal være en fullsortiment-leverandør innen elektroverktøy. Det betyr at vi lagerfører alt av maskiner, tilbehør og reservedeler til Makita, og vi satser 100 prosent mot proffene, sier produktsjef Simen Jonassen. Dersom de skal lykkes hos proffene må de satse sterkt på kundeoppfølging og ha et bra servicetilbud.

Les mer om Makitas satsing i Byggeindustrien nummer 3.