Problemer ved E6 Værnestunnelen

Statens vegvesen bygger et nytt løp til Værnestunnelen like vest for dagens løp. I morgentimene i dag måtte en spuntrigg legges ned, skriver vegvesen.no

Mellom taksebanen og rullebanen ved Trondheim lufthavn Værnes må det settes ned spunt for å bygge en pumpekum. På grunn av strenge krav til sikkerhet på flyplassen må arbeid med spunting foregå på natt når det ikke er trafikk på flyplassen. Dette arbeidet var planlagt utført på fire netter.

Ved avslutning av spuntarbeidet i natt låste maskinen seg slik at det ikke gikk å kjøre ned tårnet. Årsaken til dette er ennå ikke klarlagt. På grunn av at tårnet på maskinen da ble for høyt i forhold til flyplassens hinderplan ville dette føre til at flyplassen ikke kunne åpnes til avtalt tid. Entreprenøren Mesta som bygger Værnestunnelen har nødprosedyrer for nedtaking av tårn i slike tilfeller. For ikke å forsinke flytrafikken i morgenrushet ble det valgt å benytte nødprosedyre og foreta en kontrollert nedlegging av spuntriggen.

Spuntriggen ligger nå med tårnet langs bakken. Entreprenøren er i ferd med å utarbeide en plan for videre klargjøring av utstyret. Det er også iverksatt beredskap i forhold til eventuelle oljelekkasjer.