Haugesund-brann i ubebodd trehus

Trehuset som brant i Haugesund sentrum tirsdag kveld var ubebodd. Det er likevel usikkert om det var folk inne.

Trehuset i Strandgaten har stått ubebodd siden en brann i fjor sommer. Tirsdag kveld brant det på nytt.

– Røykdykkere har vært gjennom deler av huset uten å finne noen. Men det er for tidlig å si om huset var helt tomt, sier operatør Kristine Østensvik ved Haugesund brannvesen til NTB ved 19.30-tiden.

Huseieren opplyste tirsdag kveld til politiet at bygningen var ubebodd.

Forretningsdrivende i kvartalet fortalte imidlertid til Haugesunds Avis at rusmisbrukere skal ha hatt tilhold i huset.

Fryktet spredning

Flammene fikk et godt tak i trebebyggelsen, og brannvesenet fryktet lenge at flammene skulle spre seg til trehus på den ene siden. På den andre siden er det et murbygg.

Først halvannen time etter at brannen startet ved 18-tiden, meldte brannvesenet at ilden var under kontroll og at det ikke var fare for at brannen skulle spre seg.

Kontakt med en person

En time etter at brannen startet meldte politiet i Haugesund at de hadde oppnådd kontakt med en person som er registrert bosatt på adressen i henhold til Folkeregisteret. Han bekreftet at han ikke befant seg i huset.

Operasjonsleder Torger Stødle i Haugland og Sunnhordland politidistrikt sier til Haugesunds Avis at vitner har fortalt politiet at tre personer gikk inn i huset tidligere tirsdag. Han ville ikke kommentere opplysningene om at rusmisbrukere har hatt tilhold i huset de siste månedene.

Brannen startet ifølge politiet i 3. etasje. Bygningen ligger like ved utestedet Bestastuå og Lothes Mat og Vinhus.