Mye nytt fra Holmen

I disse februardager lanserer Holmen Treindustri AS sin nye serie av helt vedlikeholdsfrie, miljøvennlige treprodukter.

Samtidig lanseres en helt ny nettside med en bestillingsordning for kjøp på nett og levering direkte hjem til kunden.

- Med dette satser vi på å bli både en regional og nasjonal leverandør innen søyler, glassrekkverk og vedlikeholdsfrie treprodukter, sier daglig leder i Holmen Treindustri Olav Bjarne Tonstad om nysatsingen.

Bekledningssøyler
Holmen Treindustri er en av ganske få søyleprodusenter i Norge. Nå lanserers noe helt nytt og enestående: helt vedlikeholdsfrie og svanemiljømerkede bekledningssøyler i et stort utvalg av tresorter og størrelser.

Konseptet er like enkelt som det er genialt. I stedet for å leveres som en massiv søyle, leveres søylen i to eller fire deler. Dette gjør at den enkelt kan monteres rundt eksisterende søyler av betong eller stål, eller andre bærende konstruksjoner.

Søylene er designet etter et gjør-det-selv prinsipp. De leveres med en ny revolusjonerende måte å monteres på ved hjelp av “usynlige” skruer. Dette muliggjør samtidig at søylen enkelt kan demonteres eller byttes ut ved eventuell skade.

Da det er mye mindre tre som blir brukt til selve bekledningssøylen, muliggjør også dette at mer eksklusive tresorter som kirsebær, valnøtt, eik, og så videre kan selges til en gunstigere pris.

- Gjennom bruk av mer edle tresorter blir søylen en mer stilfull konstruksjon, og fremstår mer som et møbel, forteller Olav Bjarne Tonstad.

- Alle våre produkter kan fås i helt vedlikeholdsfrie utførelser. Det er klart at folk i dag gjerne vil verne den knappe fritiden sin til andre formål enn å drive med vedlikeholdsarbeid. Derfor leverer vi alle design som benyttes inne også i helt vedlikeholdsfri utførelse til utebruk, forteller han videre.

Søylebord
Som de eneste i landet lanserer Holmen Treindustri nå søylebord i tre. Søylebordene kan monteres rundt all form for bærende konstruksjon.

- Jeg fikk ideen om at en bekledningssøyle jo kan benyttes til mer enn pynt - hvorfor ikke også gjøre den om til en elegant og praktisk møteplass? Et bord i barhøyde kan benyttes både til å stå og sitte rundt. På denne måte håper vi å bidra til at all slags virksomheter; både bedrifter, skoler, utesteder, kantiner, offentlige og private virksomheter, kan få utnyttet plassen sin bedre. Søylen som før ble oppfattet som malplassert, kan med andre ord bli et sosisalt samlingspunkt, forklarer Olav Bjarne Tonstad.

- Søylebordene leveres individuelt tilpasset, enten som runde, ovale eller firkantede. Disse leveres også med “usynlig sammenskruing” slik at liming, pussing, oljing, støv og lukt blir helt eliminert på monteringsstedet. Monteringen vil også skje langt mer raskt og effektivt, sier Tonstad.

Glassrekkverk i tre
Holmen Treindustri er en av distriktets og landets ledende leverandører av glassrekkverk i tre, og fører også vanlige glassrekkverk i rustfritt stål.

- Alle materialer som brukes i våre glassrekkverk i tre er av høy kvalitet. Vi benytter laminert og impregnert tre som har svært god vridningsstabilitet, forteller daglig leder Olav Bjarne Tonstad.

- I likhet med rekkverk i rustfritt stål kan glassrekkverk i tre leveres helt vedlikeholdsfritt med en garanti på hele 30 år mot sopp- råte- og insektsskader. Dette er det ingen andre som leverer, forklarer Tonstad videre.

Hvert rekkverk lages nøyaktig etter mål og ønske fra kunden. Hele rekkverket med alt tilbehør leveres som en kompelett pakkeløsning ferdig for montering. Monteringen er basert på en gjør-det-selv-løsning, der designet og de unike festemulighetene gjør at kunden kan montere dette selv.

Andre vedlikeholdsfrie produkter
Holmen Treindustri introduserer videre en helt ny portefølje av nye vedlikeholdsfrie treprodukter av høy kvalitet; deriblant terrassebord, kledning, og konstruksjonsvirke. Flere produkter har 30 års garanti mot sopp-, råte- og insektsskader.

- Opp gjennom årene har Holmen Treindustri produsert alt fra listverk og forskaling, til transportkasser og dekksflak til boreskip i Nordsjøen, forteller daglig leder Olav Bjarne Tonstad.

- Mulighetene og bruksområdene for vedlikeholdsfrie treprodukter er mange. Vi har gode erfaringer med oppdrag for offentlige bygg, støyskjermer, eller bryggeanlegg for å nevne noe. Vi ønsker å bidra til konstruktive løsninger i samarbeid med kunden, forteller Tonstad videre.

Bestilling og levering via internett
Holmen Treindustri sitt brede og allsidige varesortiment lanseres og presenteres nå på nye internettsider med en bestillingsguide som gjør det enkelt å bestille og få levert sine varer direkte hjem på døren.

www.holmentre.no kan kunden enkelt velge ut produkt, tresorter, mål og behandling og få søylen, søylebord eller glassrekkverk levert direkte hjem til seg.

- Det er viktig for oss å møte kundens behov og å være fleksible og løsningsorienterte. Da er det natulig at vi også er det på internett, forteller daglig leder Olav Bjarne Tonstad om bedriftens nye nettsatsing.