Snøen ga igjen togproblemer

Snøfallet natt til fredag og i morgentimene ga igjen problemer med sporvekslene og dermed togavviklingen i Oslo-området.

På det meste var en og annen avgang en halv time forsinket, men generelt slapp passasjerene på lokal- og regionstrekninger unna med rundt 10-15 minutters forsinkelser, går det fram av opplysninger til NTB fra NSB og Jernbaneverket.

Fjerntoget fra Göteborg var 40 minutter forsinket ved ankomst Fredrikstad. Togpassasjerene som ventet i Fredrikstad, ble fraktet videre med buss.

Bare på strekningen mellom Heggedal og Spikkestad i Asker var det stans på grunn av problemer med signalanlegget. Her ble det fredag formiddag fortsatt kjørt busser og taxi for dem som trengte det.

Det var snøen i sporvekslene i Oslo S-området som skapte mest problemer, og pressevakt Thor Erik Skarpen i Jernbaneverket sier at alle tilgjengelige mannskaper var ute på området med sine koster.

Skarpen regner med normalt trafikk i løpet av formiddagstimene slik at rushtrafikken på middags- og ettermiddagstid skal kunne gå som normalt