Godt fjerdekvartal for Entra

For Entra Eiendom ble det et godt fjerdekvartal 2009. Resultat før skatt i fjerde kvartal 2009 var MNOK 951,5 (MNOK -1.331,1 i samme kvartal i fjor).

Dette er hovedpunktene for fjerde kvartal hos Entra:

• Investeringseiendommene hadde en verdiøkning på MNOK 822 i fjerde kvartal

• Entra Eiendom har emittert nye obligasjonslån med løpetid fem og ti år for til sammen NOK 1,75 mrd. Obligasjonene ble godt mottatt blant investorene på Oslo Børs.

• Entra Eiendom har inngått avtale om salg av Grini Næringspark 10 i Bærum til MNOK 105,5. Dette var nesten MNOK 20 høyere enn eiendommens verdi etter verdivurderingene utført per tredje kvartal.

• Entra Eiendom har besluttet å selge 17 mindre ikke-strategiske eiendommer, og salgsprosess pågår for flere av eiendommene.

• Totalrehabiliteringen av Sverresgate 20 i Porsgrunn er ferdigstilt. NAV Pensjon disponerer hele bygget på totalt 2.500 kvm.

• Ombygging og rehabilitering av eksisterende arealer i Statens Hus i Moss ble ferdigstilt og overlevert leietaker 1.desember 2009.

Markedsutvikling og fremtidsutsikter:

- I Norge har finansiell stimulans fra Staten bidratt til at arbeidsledigheten har økt mindre enn forventet. Derfor er forventningene til arealledighet i kontormarkedet noe redusert. Dette er positivt for de fleste områdene hvor Entra Eiendom er representert. Aktiviteten i leiemarkedet tok seg noe opp mot slutten av 2009. Kontorledigheten ser ut til å nærme seg toppen og nedgangen i leieprisene ventes å flate ut i første halvår 2010, heter det i en melding fra selskapet.