Reduserte inntekter i Posten

Posten leverte i fjerde kvartal i fjor et underskudd på 74 millioner kroner, en forbedring på 21 millioner kroner fra tilsvarende kvartal i 2008, til tross for inntektsfall.

Driftsinntektene falt fra 7.908 millioner kroner i fjerde kvartal 2008 til 6.968 millioner kroner i fjorårets siste kvartal. Inntektsfallet kom som følge av finanskrisen og konjunkturnedgang.

Posten er imidlertid fornøyd med at driftsresultatet ble bedre i samme periode, og at underskuddet ble redusert.

– Vi er godt fornøyd med resultatet i 2009 og at resultatet ble styrket sammenlignet med året før. Vår bransje er konjunkturfølsom og fjoråret var krevende, sier konsernsjef Dag Mejdell i Posten Norge.

I 2008 startet Posten et effektiviseringsprogram for å øke inntektene og redusere kostnadene med 2,3 milliarder kroner innen 2012. Programmet ga i fjor en vesentlig bedre effekt enn ventet, og Posten mener dette er blant forklaringene på resultatfremgangen.

Blant tiltakene som ble gjennomført i fjor var oppsigelser i administrasjonen, endringer i terminalstrukturen, omlegging til Post i Butikk, avvikling av Bring Citymail Danmark og effektivisering av innkjøpsrutinene.