Dempet optimisme i utleiebransjen

Utleiebransjen fikk et turbulent år i 2009, etter flere år med fantastisk markedsutvikling. Nå er investeringslysten på vei tilbake blant medlemmene i Norsk Utleieforening.

En medlemsundersøkelse gjennomført av Norsk Utleieforening, viser at over halvparten av medlemmene planlegger å investere mer enn i fjor. Det er et signal på at pila begynner å bikke oppover for bransjeaktørene på Utleiekonferansen 2010 – og at det kommer en tid med nye muligheter. Smilene var ikke langt unna blant leverandørene som var på plass på messeområdet.

Tror på høy innleiegrad

– Vi har hatt en nedgang også i vår bransje, selv om den ikke har vært så stor som byggeindustrien sett under ett, sier direktør i Norsk Utleieforening, Arne K. Bugge. Mange av aktørene i bygg- og anleggsbransjen velger innleie framfor selv å ta investeringen på materiell og utstyr.

– Jeg tror kundene vil opprettholde innleiegraden også når oppgangen kommer, det vil gi nye, lyse tider for vår bransje, spår Bugge.

Dyre penger

Bransjeforeningen fikk god drahjelp av sjeføkonom Tor Steig i NHO som holdt et innlegg på konferansen hvor han tok for seg det store bildet i norsk og internasjonal økonomi. Finanskrisen har nemlig ført til at det nå koster mer for bedriftene å låne penger enn det gjorde før finanskrisen, da konkurransen om norske næringslivskunder var stor mellom både utenlandske og norske banker. Det ga veldig bra rentebetingelser for næringslivet.

– Etter finanskrisen har prisen på penger blitt høyere. Her ligger det en god mulighet for dere og et godt salgsargument når dere skal ut til kundene. Dere jobber mot en næringskjede som hvis hovedforretningsmessige tankegang er å redusere kapitalbinding, bruk argumentet for det det er verdt, uttalte han på konferansen.

Et konsept som slår an

Bransjedirektøren kunne fornøyd konstatere at over 200 deltakere hadde meldt seg på Utleiekonferansen 2010, som i år blir arrangert for fjerde gang.

– Jeg tror dette er et konsept som slår bra an i hele verdikjeden. Både hos medlemmene våre, de øvrige utleierne som ikke er medlemmer, leverandører og kunder, sier Bugge.