Ny stortingsmelding om transportplanen i 2013

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) vil starte arbeidet med en ny stortingsmelding om transport samtidig som hun vil ha fullt trykk på å følge opp dagens nasjonale transportplan (NTP).

Den nåværende NTP, som ble vedtatt i fjor, gjelder fram til 2019, men Kleppa vil sette i gang en rullering av planen hvert fjerde år. Dette betyr at det kommer en av stortingsmelding om transport allerede i 2013.

– Hovedlinjene fra den vedtatte planen ligger fast. En rullering skal fange opp nye utviklingstrekk som store utfordringer når det gjelder utslipp av klimagasser fra transportsektoren, sier samferdselsministeren til NTB.

Kleppa sier også at hun ønsker å styrke den politiske dialogen i arbeidet med en ny NTP slik at fylkeskommunene, som har fått større ansvar i veisektoren, blir trukket sterkere inn i arbeidet. Dette betyr at en av fylkesrådmennene skal være med i styringsgruppen som er opprettet for å arbeide med NTP.

– I tillegg vil vi legge til rette for at innspill fra næringslivet, interesseorganisasjoner og brukere skal bli godt ivaretatt, sier Kleppa.