Spennende forslag

Det er lagt frem et spenstig forslag til hvordan man skal løse den fremtidige bussterminalen i Oslo. Aftenposten har slått saken stort opp. Det anbefales at bussterminalen blir liggende på et lokk over Oslo S. Prislappen er 700 millioner kroner.

Det å legge bussterminalen i direkte tilknytning til sentralbanestasjonen synes for oss fornuftig, men det er viktig at man nå finner ut hva man vil med den fremtidige jernbanesatsingen i hovedstaden. Vi har gått inn for at det snarest blir satt i gang arbeid med en ny Oslotunnel for togtrafikken. Dette er etter vårt syn et absolutt krav om man skal unngå kaos i fremtiden.

Dagens bussterminal i Galleri Oslo er og blir en skandale. Det er alt for trangt – og forbindelsen mellom busstasjonen og togstasjonen er for komplisert. Spesielt frem mot helgene er det kaotisk. Galleri Oslo er vel heller ikke det peneste bygget som er bygget i byen.

Vaterland Bussterminal åpnet i 1989. 21 år etter er navet i Oslos busshjul fullstendig sprengt. Med 1030 avganger pr. dag, er trafikken det dobbelte av hva terminalen egentlig er dimensjonert for, skriver Aftenposten.

- Vi har plassproblemer, og klarer bare med nød og neppe og list å få driften til, sier daglig leder i Akershus KollektivTerminaler (AKT), Knut Bergersen, som driver bussterminalen til avisen.

Det forstår vi godt. Vi synes tanken om å lage et lokk over jernbaneskinnene på Sentralstasjonen er fornuftig, men som sagt. Ta hensyn til at jernbanen også skal kunne utvikle seg videre.

Les mer i Aftenposten her:

http://www.aftenposten.no/nyheter/oslo/article3523177.ece