Tok i bruk nytt kirkebygg

I helga ble det midlertidige kirkebygget Statens vegvesen har bygd på Lademoen i Trondheim vigslet.

Den Nyapostoliske menigheten holder vanligvis til i et kirkebygg i mur på Møllenberg, men måtte flytte. Murkirka rives snart for å gi plass til byggingen av Strindheimtunnelen, melder vegvesen.no.

Det midlertidige kirkebygget har stått ferdig siden før jul, og i forrige uke flyttet menigheten inn. Det var en del møbler og inventar som skulle flyttes, og spesielt orgelet ba på en utfordring. Men innen søndagens gudstjeneste var de kommet helt på plass, og til og med korset på ytterveggen ved inngangsdøra var hengt opp.

Det var ikke som en vanlig gudstjeneste. At de nå har flyttet inn i et nytt kirkebygg satte sitt preg på det som ble en vigslingsgudstjeneste. De fikk besøk fra andre menigheter i Norge og Tyskland i anledning vigslingen, og dermed ble kirka nesten full av folk.

Den Nyapostoliske kirken har opprinnelse fra Tyskland, og Biskop Dirk Schulz fra delstaten Mecklenburg - Vorpommern i Tyskland hadde kommet til Trondheim for å holde vigslingen. Den holdt han på tysk, mens prest Siegmar Ziemer oversatte til norsk.

- Det er trist å måtte forlate vårt kirkebygg, men Gud har en mening med alt. Vi får se fremover, og se mulighetene ved å holde til her i dette bygget i noen år fremover, sier Ziemer. Han legger til at de er fornøyde med bygget, og det ga flere av medlemmene i menigheten utrykk for.

Når Strindheimtunnelen er ferdig i 2014, blir murkirka på Møllenberg bygget opp igjen nøyaktig lik som den var. Da får menigheten flytte tilbake igjen.