Lysaker Park vant

Storebrandkonsernets nye hovedkontor Lysaker Park ble tildelt Cityprisen 2010 på Citykonferansen tirsdag.

De to konkurrentene var Papirbredden i Drammen og Portalbygget på Fornebu.

- Prosjektet er en forbilledlig transformasjon av en ustrukturert bygningsmasse til en helhetlig arkitektonisk perle langs E18. Gjennomføringen av innvendige strukturelle grep har skapt operative arbeidsplasser og byggets integrerte energidesign er et eksempel til etterfølgelse. Storebrand Eiendom har med Lysaker Park vist eiendomsbransjen at det er mulig å skape forbilledlig arkitektur innenfor svært strenge miljøkrav, sa medlem av juryen sivilarkitekt

Nicolai Riise, ved overrekkelsen.

Lysaker Park er på ca 55 000 kvm fordelt på fem kjedede bygningsvolumer i inntil fire etasjer. Prosjektet ligger på vestsiden av Lysakerlokket godt eksponert mot E18, ett Norges mest trafikkerte kollektivknutepunkt. De fem bygningsvolumene er knyttet tydelig sammen både gjennom en ny fasadekledning, integrerte strukturelle endringer og nye kommunikasjonsårer. Sentralt i bygget er det plassert et nytt atrium med fellesarealer som resepsjon, kafe, møtesenter samt utstillingsarealer for konsernets anerkjente kunstsamling.

I planet over kundesenteret ligger kantinen som både er vendt ut mot atriet og ut mot et flott parkanlegg. Bebyggelsen inneholder for øvrig et større helse og idrettsanlegg.

Storebrand har satt seg store mål om å skape gode arbeidsplasser for sine ansatte. Et åpent og inkluderende bygg med en nøktern, men stilfull design.

Bygget oppnår 116 kWh/m2 år ihht NS 3031, 117 kWh/m2 år i levert energi og er beregnet til et reelt forbruk på 140 kWh/m2 år når alle energiposter og reelle driftstider er innregnet.

Dette gjør prosjektet til ett av de beste klasse B bygg innen rehabilitering i Norge. Energiforbruket er oppnådd gjennom en lang rekke energitiltak, integrert energidesign og et aktivt forhold til et klimaregnskap.

Arkitekt er Link Signatur og byggherre er Storebrand Eiendom.