Mange vil ha trygt bad med rabatt

Fagrådet for våtrom(FFV) er i samarbeid med Bademiljøkjeden, nå i gang med jakten på kandidater til demobad-prosjektet "BVN-badet 2010".

Det vil si det badet som gir best muligheter for å demonstrere bruken av Byggebransjens våtromnorm (BVN), valgt av en jury fra FFV og Bademiljø as. Som kompensasjon for bry med fotograf-besøk og bruk av badet i markedskommunikasjon, gir Bademiljø as eieren av badet 50.000,- rabatt på tilbudt pris for en total rehabilitering etter BVN.

Daglig leder av Fagrådet for våtrom (FFV), Lars Gulbrandsen er fornøyd.

- Det er allerede, etter et par dager siden vi så smått gikk ut med tilbudet, flere påmeldte kandidatbad. Noen av disse vil bli presentert og faglig kommentert på www.badogbolig.no, uten at eiers navn og adresse oppgis. At vi dessverre i denne omgang ikke ønsker et bad i en boligblokk, har sammenheng med den prosess det er å rehabilitere bad i borettslag, der styret skal inn i bildet og det som oftest dreier som kollektive oppgraderinger. Det er derfor et krav at innsendte kandidatbad må ligge i en villa/tomannsbolig/rekkehus med trebjelker som etasjeskillere. Og det må være badets eier som sender inn påmeldingen.

Jobben skal gjøres av en av Bademiljøs mer enn 100 Godkjente våtromsbedrifter.

- Det er FFVs fagsjef, Cato Karlsen, som vil bidra med kvalitetssikring av prosjektering og dokumentasjon i prosjektet. Selve kontrakten om bruk av BVN i prosjektet skal inngås av huseier med en utførende Bademiljøbedrift. De aller fleste av medlemsbedriftene i Bademiljøkjedens 117 medlemmer, er sertifiserte av FFV, og har status som Godkjent våtromsbedrift. Disse er totalt ca. 735 på landsbasis og er de best skikkede til å inngå avtaler om bruk av den frivillige Byggebransjens våtromsnorm (BVN), fordi de kan dokumentere relevant kunnskap.

Juryen avgjør ca. 1. april. Jobben planlagt ferdig ca. 1. juni.

- Det er bare å melde på kandidatbad. Stygge, slitne, defekte, eller ønsker om sammenslåing og utvidelser, - spiller ingen rolle. Vi vil studere de innsendte badene og velge det som vi mener er best egnet til å demonstrere kravene i Byggebransjens våtromsnorm (BVN). Men vi tror jo at for eksempel urimelig store bad, over 10-12m2, ikke er så representative i norske boliger. Juryen fra FFV og Bademiljø vil nok i tiden fremover få mange stygge, marerittbad å vurdereJ. Som blir til drømmebad bygget i henhold til BVN, og med godkjente produkter og utstyr, selvvalgt av badets eier i Bademiljøs brede sortiment.

- Litt facts om bygningen og badet, og noen bilder, er det vi trenger i første omgang.

Bilder og facts om badet, og litt om boligen, må sendes til post@ffv.no