NTNU jubilerer

Det er vel få utdanningsinstitusjoner som har betydd mer for Norges utvikling enn NTH eller NTNU som det heter i dag. I 2010 er det 100 år siden en av Norges viktigste forsknings- og utdannelsesinstitusjoner ble etablert. I byggenæringen er det mange som har sin utdannelse nettopp fra NTH/NTNU i Trondheim. I dag har heldigvis søkningen til de fagene som interesserer byggenæringen, økt sterk.

Vi vet at det i de kommende årene vil forsvinne tusenvis av ingeniører fra norske bedrifter. Det er derfor et betydelig behov for rekruttering. Her har Næringslivsringen betydd mye.

Vi vet at det jobbes mye for å tilrettelegge utdannelsen slik at den også er tilpasset alle nye krav bedriftene og samfunnet kommer med. Vi tror at det i årene som kommer må bli et enda tettere samspill mellom NTNU-miljøet og næringslivet. Det er viktig at også lærerkreftene ved NTNU har evnen til å oppdatere seg. En ordning med å bruke gjesteforelesere som har sitt daglige arbeid i en bedrift, kunne kanskje utvikles videre. Det kunne også være en ide at ansatte ved NTNU kunne bli plassert ute i bedriftene for en periode for å få et innblikk i hvordan det virkelige livet er.

Vi kommer gjennom dette året til å ha mye stoff om kring NTNU og historien. Dette henger også sammen med arbeidet med vår egen jubileumsbok om entreprenørene gjennom 100 år – ”Landet Bygges” som Byggeindustrien vil gi ut i mai til EBAs 100-årsjubileum. Det kommer også en egen jubileumsbok om NTNU.

Se også leder i neste utgave av Byggeindustrien.

 

Oversikt over alle arrangementer i jubileumsåret, se http://www.ntnu.no/2010/arr

NTNUs historie i korte trekk, se: http://www.ntnu.no/2010/ntnushistorie