Stor jobb til Røsand

Brødrene Røsand hadde det laveste anbudet, og skal bygge den nye barneskolen på Bruhagen, inkludert garderobeanlegget ved Averøyhallen.

Plangruppen for nyskolen på Bruhagen gleder seg og puster lettet ut etter anbudsåpningen 29. januar. Tallenes tale viser at det lar seg gjøre å bygge både skole og garderobeanlegg innenfor den økonomiske rammen kommunestyret har satt - 115 millioner kroner, skriver kommunen på sine hjemmesider.

- Dette blir det største skoleløftet noensinne i Averøy, sier skolefaglig ansvarlig Birger Saltbones. Han gleder seg sammen med plangruppen over anbudsbehandlingen og de store forventningene i kommunen til det flotte skoleanlegget.

Plangruppen, ledet av Kjell Magne Sandø hadde kommunestyrets myndighet til å lede arbeidet med detaljprosjekteringen av skolen, fullmakter til å lyse ut prosjektet som hovedentreprise og til å fremme forslag på valg av entreprenører.

26 tilbydere

Ved anbudsåpning var det kommet inn til sammen 26 anbud, fordelt på hovedentreprise, rørlegging (sanitær, sprinkel og varme), ventilasjon/luftbehandling, elektro- og teleteknikk, automatisering og heisanlegg. Kriteriene disse har blitt evaluert ut fra ble vektet 60 % på vederlag, 20 % på referanser, kompetanse og erfaring og 20 % organisering, gjennomføring og kvalitetssikring.

På bakgrunn av plangruppas arbeid og forslag anbefaler rådmannen kommunestyret å vedta bygging av Bruhagen barneskole innenfor en total kostnadsramme på 115 millioner kroner, og at kommunen innleder forhandlinger med entreprenørene som etter gjennomgang og finregning har de beste anbudene. Dette er Brødrene Røsand (hovedentreprise), Teknisk Ventilasjon, YIT A/S, GK-Norge A/S, Langset Rør A/S og Systemheis A/S.

Miljøvennlig varmeløsning

Det er en forutsetning at det skal nyttes vannbåren varme i det nye skoleanlegget, blant annet or å oppnå fleksibilitet i forhold til bruk av fornybare energikilder. Energibehovet skal dekkes av egen nærvarmesentral, og skal også i framtiden forsyne dagens ungdomsskole, svømmehall, samfunnshus og idrettshall med varmeløsning. Fagfolk anbefaler at det ikke går mer enn 1 - 2 år fra man tar i bruk anlegget på ny-skolen til de øvrige anleggene også knyttes på. Enova støtter oppgradering av gamle anlegg.

Rådmannen er av den oppfatning at det ikke blir kommunen som i egen regi bygger ut og drifter nærvarmenalegget, men heller kjøper energi av levereandør som eier og drifter anlegget. Hvordan dette skal gjennomføres må ferdigprosjekteres og sendes ut på nødvendig anbud, slik at leveranse er klar når skolen står ferdig høsten 2011, skriver rådmannen til kommunestyret. Rådmannen vil snarlig legge fram egen sak i den anledning.

Formannskapet får anbudsbehandlingen for nyskolen på bordet førstkommende mandag, og vil da fremme sitt forslag for kommunestyret som foretar den endelige beslutningen 22. februar.

Det største skoleløftet noensinne

På det tidspunkt kommunestyret har fatter sitt endelige vedtak, blir plangruppen gjort om til byggekomite for prosjektet. Går det som plangruppen og rådmannen anbefaler, får Kjell Sandø, Maj-Britt Stensønes, Oddbjørn Roksvåg og ansatte i administrasjonen og skolene i Averøy kommune fortsatt mye å gjøre i arbeidet med å realisere det største skoleløftet noensinne i Averøy kommune.

Mål i kommuneplanen

Et viktig mål i kommunenplanen "Averøy 2018" er å utvikle Bruhagen til et moderne bo, service, skole, kultur og idrettssenter, med møteplasser og gode offentlige og private tjenestetilbud. Ny barneskole og garderobeanlegg er store og viktige elementer i dette arbeidet.