Årets rekruttering er i gang

Onsdag 10. februar ble næringslivsdagene arrangert på NTNU. Dette er den største og viktigste rekrutteringsmessen på NTNU, og de fleste av de store aktørene innen bygg og anlegg var til stede for å gjøre seg lekre for studentene.

Skanska var blant de mest offensive på messen med en knallgrønn og iøynefallende stand. De møtte studentene med et tydelig budskap; de skal ta inn 60 nyutdannede til fast jobb; 50 studenter får tilbud om sommerjobb; og sist men ikke minst 50 prosent av de selskapet ansetter i år skal være kvinner.

- Vi begynte i dag her på NTNU, men i månedene fremover vil det gå slag i slag fra Høgskole til Universitet rundt omkring i landet, forteller konserndirektør med ansvar for HR og Kommunikasjon i Skanska Norge, Pål P. Syse.

- Vi har en stor utfordring i forhold til å rekruttere det antallet vi er ute etter. Vi vil ta inn 120 nyutdannede ingeniører og sivilingeniører i løpet av de neste to årene, og det betyr faktisk at Skanska alene kunne tatt inn 25 prosent av byggfag-studentene i årets kull på NTNU. Det er derfor viktig å være tilstede både her på NTNU og på de andre universitetene og høyskolene rundt omkring i landet. Skal vi dømme etter responsen vi har fått her i dag tror jeg imidlertid vi skal klare å få tak i de vi ønsker. Diverse undersøkelser har vist at vi er den mest attraktive arbeidsgiveren i byggenæringen, og det er godt å erfare at dette stemmer i møte med studentene, avslutter Syse.