Selvaag til topps i Afrika

Selvaag har ingen umiddelbare planer om å bygge boliger i Afrika, men nylig prydet Selvaag-logoen Afrikas høyeste topp Kilimanjaro.

Selv om dette var en del av en ferietur, brukte konserndirektør for kapitalforvaltning Gunnar Frederik Selvaag og konserndirektør for bolig- og prosjektutvikling Olav Hindahl Selvaag en del tid til å diskutere strategi og tanker om fremtiden for Selvaag Gruppen, skriver Selvaag på sine nettsider.

 Matnyttig ferie

- Det var på en måte matnyttig ferietur, sier Olav Hindahl Selvaag lurt, men legger til at reisemålet først og fremst ble valgt av helt andre årsaker.

- Toppen av Kilimanjaro er et av de få stedene i Afrika som er dekket av en isbre, men klimaendringer gjør at den smelter i et alarmerende tempo. Man tror isen vil være borte allerede i 2020. Det vil påvirke dyreliv og vegetasjon.

 Tynn luft

Brødrene Selvaag gikk én mil og 700 – 800 høydemeter hver dag, og de overnattet på toppen før de gikk ned igjen.

– Dette er egentlig ikke regnet som en veldig hard tur, men det var en fysisk utfordring å komme seg til topps. Det var spesielt tungt når vi kom over 5000 meter fordi luften var så tynn. Du beveger deg fra tropisk jungel til ørken og kaldt snøvær på toppen. Det blir så kaldt som 15 – 20 minusgrader om natten, forklarer Selvaag.

Kilimanjaros høyeste punkt ligger 5895 meter over havet.