Riving ved Bevegelsessenteret

Tilbyggene foran det fredede Kjøkkenbygget på St. Olavs Hospital skal rives. Rivestart er 15. februar.

- Vi slår ikke hull i veggen klokka 8 første morgenen, men det kommer maskiner ganske raskt. Det er ikke så mye innvendig utstyr som skal fjernes, sier prosjektleder Svein Wiggen i Helsebygg Midt-Norge. Han regner med at rivingen skal være ferdig til påske.

Kjøkkenbygget inngår i landsverneplan for sykehusbygg, og blir dermed ikke revet slik som sykehusprosjektet opprinnelig planla. De lave tilbyggene mellom Bevegelsessenteret og Kjøkkenbygget er det som rives nå, totalt rundt 1600 kvm og tre tusen tonn riveavfall. Mer enn 90 prosent av bygget resirkuleres eller gjenbrukes som fyllmasse. Reinertsen er ansvarlig for oppdraget, skriver Helsebygg Midt-Norge på sine nettsider.

Et av spenningsmomentene er hvor godt bevart Kjøkkenbygget er bak tilbyggene. Det er tatt ganske store hull i bygget for å lette transporten internt i kjøkkenet, og disse tettes i denne omgang provisorisk.

Både finansieringen av en komplett restaurering og planene for framtidig bruk av det flotte, men slitte bygget, er så langt uviss.