Starter bygging i Langset sentrum

Denne uken vil Huser Entreprenør AS starte arbeidet med å bygge nytt kryss, ny rundkjøring og midtdeler i Trondheimsvegen gjennom Langset sentrum.

Målet er økt trafikksikkerhet når Minnesund bru stenges og trafikken på E6 omdirigeres om Langset i april 2010.

Som følge av at Minnesund bru i E6 vil være stengt for trafikk fra april 2010 til juli 2011, blir E6-trafikken ledet over til gamle E6 og Langset bru og gjennom Langset sentrum.

Trafikksikkerhetstiltak

Før E6-trafikken kan legges gjennom Langset sentrum, skal det bygges:

- et permanent planskilt kryss mellom fv. 177 og fv. 501. Fv. 177 legges tilbake slik den var inntil 1993, og vegen vil derfor gå under Langset bru. Det vil bli etablert fortau langs fv. 177 under Langset bru. I dette krysset blir det kun mulig med høyresving av og høyresving på fv. 501 (Trondheimsvegen).

- en ca. 160 meter lang midtdeler i Trondheimvegen nordover fra eksisterende fotgjengerfelt.

- en ny permanent rundkjøring i Trondheimsvegen sørvest for butikksenteret. Rundkjøring vil ha avkjøring til Dorrgutua og til Langsetvegen.

- alle kommunale veger og private avkjørsler til Trondheimsvegen blir midlertidig stengt, og erstattet med midlertidige veger som leder trafikken til denne rundkjøringa.

- fortau langs nordsiden av Essotomta og inn i Dorrgutua

- midlertidig gjerde i vegkanten på begge sider av Trondheimsvegen fra rundkjøringa ved butikksenteret og nordover til der bebyggelsen tar slutt. Hovedfunksjonen er å hindre at myke trafikanter krysser Trondheimsvegen, men gjerdet vil også ha en støyreduserende effekt.

- en midlertidig gang- og sykkelveg og adkomstveg langs Trondheimsvegen fra Dorrgutua og nordover gressbanen til Dorrvegen.

- undergangen for myke trafikanter nord for Kiwi vil bli malt og får i tillegg nytt lys.

- et fysisk skille i Trondheimsvegen fra bebyggelsens slutt til Langsetenga: det blir to kjørebaner for bil samt gang- og sykkelveg langs østsida av vegen.

- toplankrysset på Langsetenga stenges og erstattes av ei midlertidig rundkjøring. Fra denne rundkjøringa ledes trafikken inn på Trondheimsvegen. Fra denne rundkjøringen blir det også avkjøring for anleggstrafikk til Minnesund bru.

- eksisterende kryss på Ørbekk bygges om slik at det blir mulig å kjøre inn på E6 i sørgående retning, Busstoppestedet her legges ned.

Konsekvenser i byggeperioden

Huser Entreprenør starter byggingen av nevnte tiltak inneværende uke, og arbeidene vil være ferdig til påske. Byggearbeidene vil ha få konsekvenser for trafikken i Langset sentrum. Arbeidene vil starte klokken 7 om morgenen, og vil for det meste pågå på dagtid. Det vil ikke bli annet støy i anleggsperioden enn den støyen som kommer fra gravemaskiner og lastebiler.