Ny asfaltrazzia

Det kom mandag melding om at Kolo Veidekke har gått til Konkurransetilsynet og bedt om bistand til å få oppklart det som kan være mulig brudd på konkurranseloven. Tilsynet har også besøkt NCC Roads asfaltkontorer i Arna og Trondheim.

Veidekke skriver i en pressemelding at det hele har sin bakgrunn i at det internt ved virksomheten i Trøndelag har fremkommet informasjon som kan gi grunnlag for en slik mistanke, og at Kolo Veidekke snarest mulig ønsker å få bekreftet eller avkreftet dette.

Konkurransetilsynet har startet arbeidet med å sikre mulige bevis, og har besøkt enheter/avdelinger tilknyttet Veidekkes asfaltvirksomhet i Midt-Norge.

Mistanken knytter seg til asfaltvirksomhet, og det skal understrekes at det så langt kun er snakk om mistanke. Når endelig avklaring foreligger vil informasjon bli gitt.

Konserndirektør kommunikasjon Kai Krüger Henriksen i Veidekke sier at brudd på konkurranseloven ikke aksepteres og at Konkurransetilsynet er varslet for å få en avklaring på hva som har skjedd.

Han kan ikke si noe om hva slags mulig lovbrudd det dreier seg om eller hvor lang tid Konkurransetilsynets gransking vil ta.

– Sist vi hadde en slik gransking tok det fem år. Vi håper det går raskere denne gangen, sier Henriksen til Byggeindustrien.

NCC Roads bekrefter mandag ettermiddag også kontroll fra Konkurransetilsynet.

- Konkurransetilsynet har i dag gjennomført bevissikring og har besøkt NCC Roads asfaltkontorer i Arna (Bergen) og Trondheim, grunnet mistanke om overtredelse av konkurranseloven, heter det i en melding fra selskapet.

NCC kjenner ikke til hvilket grunnlag mistanken beror på. NCC tar saken svært alvorlig og ønsker raskest mulig å få avkreftet eller bekreftet eventuell lovstridig adferd.

NCC vil bidra med mer informasjon så snart det foreligger.

- Bevissikringen hos asfaltentreprenørene må sees i sammenheng med Konkurransetilsynets prioriterte satsing fra 2009 med å overvåke konkurransen i bygg- og anleggsbransjen, skriver Konkurransetilsynet i en pressemelding.

Det at Konkurransetilsynet gjennomfører en bevissikring, innebærer ikke at de involverte selskapene er skyldige i lovbrudd, og sier ikke noe om det endelige utfallet av saken. Etter at kontrollen er gjennomført, starter arbeidet med å analysere eventuelle funn. Det er for tidlig å si noe om hvor lang tid dette vil ta.