God fremdrift i Freifjordtunnelen

I løpet av et par uker vil første etappe av arbeidet med å renovere Freifjordtunnelen være ferdig. Kanskje blir det ny asfalt i tunnelen også, skriver Tidens Krav.

Om kort tid vil ny takhvelving, lys og vifter på hele nedstigningen fra Bergsøya være på plass.

– Det ser lovende ut og gir et bra inntrykk, synes prosjektleder Per Bjørn Gjelsten.

Han gremmes likevel litt over at takhvelvingen blir mørk og møkkete bare få dager etter at den kommer opp. Det skyldes søle og møkk som kjøretøyene drar med seg inn i tunnelen på denne våte tida av året.

Rundvask

Med rundvask av tunnelen når den tid kommer, er han sikker på at resultatet skal bli til både trafikantenes og vegvesenets tilfredshet.

Han kan samtidig røpe at han og prosjektstaben nå jobber for å skaffe penger til nytt dekke gjennom hele tunnelen. Det vil i så fall være kronen på verket hvis vegvesenet i tillegg kan by på nylagt asfalt.

– Nytt dekke står ikke på plana før tidligst i 2011, men vi håper det vil la seg gjøre å forsere dette med ett år, forteller Gjelsten.

Millionbeløp

Prisen på nytt dekke gjennom den drøyt fem kilometer lange tunnelen, anslår han til mellom tre og fire millioner kroner. Dette er penger som ikke er med i renoveringsprosjektets kostnadsramme.

Et overslag vegvesenet laget i 2008 viste en renoveringskostnad på 219 millioner kroner.

 

Se mer på tk.no

http://www.tk.no/nyheter/article4848914.ece