Åpner avdeling som kan bli stengt om en uke

En ny og moderne infeksjonspost til 122 millioner kroner åpner på Aker sykehus mandag. Neste uke kan hele sykehuset bli nedlagt

Fagforbundet Aker krever at helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) griper inn og forhindrer en nedleggelse av Aker sykehus.

Leder Are Saastad i Fagforbundet Aker sier det er «et alvorlig tankekors» at den nye infeksjonsposten åpner mandag og kan bli nedlagt allerede 17. februar sammen med hele det øvrige Aker sykehus.

– Pengesløsing

Styret i Oslo universitetssykehus skal den dagen behandle et forslag som innebærer at pasientene på Aker overflyttes til Ahus og Ullevål.

– Ut fra alt vi nå vet, vil dette være et gigantisk feilgrep. En nedleggelse av Aker vil kaste både pasienter og ansatte ut i stor usikkerhet for framtiden, sier Saastad. Han mener Helse Sør-Øst og Oslo Universitetssykehus driver med en «uhyggelig pengesløsing».

Mister tillit

Fagforbundet sier at helseministeren nå må gripe inn.

– Stadig flere er i ferd med å miste tilliten til det regionale helseforetaket og deres evne til å styre til befolkningens beste. Jeg vet at også mange ledere i Oslo universitetssykehus har mistet tålmodigheten med direktørene i Helse Sør-Øst. Det er rett og slett på tide at helseministeren viser at det er hun som bestemmer, og at hun ikke styres av helsebyråkratene, sier Saastad i en pressemelding fra Fagforbundet.

Hemmelig

I pressemeldingen fra Fagforbundet inviteres pressen til å være med på åpningen av den nye avdelingen på Aker mandag.

Ifølge Saastad har «ledelsen ved Oslo universitetssykehus gitt streng beskjed om at pressen ikke skal inviteres til åpningen».

– De ønsker visstnok ikke mer oppmerksomhet om Aker nå. Vi finner dette uhørt. Ikke minst er et slikt signal fra ledelsen å trampe på de Aker-ansattes stolthet. Det finner vi oss ikke i. Derfor tar vi den regien sykehuset ikke vil ta, og inviterer pressen til Aker, sier Saastad. (©NTB)