- Og navnet ble Jarlsbergtunnelen

Fredag ble navnet på den nye jernbanetunnelen i Tønsberg offentlig, og en tunneldøper er kåret.Jarlsbergtunnelen skal den nye jernbanetunnelen gjennom Frodeåsen hete, skriver Jernbaneverket på sine hjemmesider,

Vinneren ble trukket ut blant de fire som foreslo vinnernavnet

Fredag ellevte desember startet konkurransen, og en uke senere ble den avsluttet med en god bunke navneforslag på bordet. Noen sendte inn forslag via NRK sin SMS-tjeneste, mens andre sendte forslaget rett til Jernbaneverket i Tønsberg.

Prosessen

Alle navneforslagene har hatt en lang runde før det endelige navnet ble bestemt og en vinner trukket. Banesjef Bjørn Ståle Varnes er blant de som har kvalitetssikret og godkjent vinnernavnet. Men også anleggsorganisasjonen i Tønsberg har gjennomgått navnene og utbyggingssjef Ole Konttorp stilte seg med glede bak vinnerforslaget.

Den endelige godkjenningen fikk vi for kort tid siden av navnekomiteen i Tønsberg kommune, som kvalitetssikret vinnernavnet, Jarlsbergtunnelen.

Tunneldøper

Vinneren er Randi Etnan fra Tolvsrød i Tønsberg, og hun får nå muligheten til å være med på gjennomslagsmarkeringen, og etter tradisjonen kan det muligens vanke en aldri så liten dram på røysa.

Les mer her:

http://www.jernbaneverket.no/no/Prosjekter/Prosjekter/Dette-er-Vestfoldbanen/Nyheter/--Og-navnet-er/