Gjennomføres som planlagt

Byggingen av ny E6 på strekningen Øyer – Tretten i Øyer kommune i Oppland skal gjennomføres i tråd med tidligere vedtak med åpning for trafikk i 2013.

Dette sier samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa i forbindelse med at det i statsråd i dag er gjort framlegg om at utbyggingen av E6 Øyer – Tretten skal gjennomføres på grunnlag av et revidert kostnadsoverslag.

I framlegget blir det vist til at kostnadene vil øke med 250 millioner kroner utover det som ble lagt til grunn da Stortinget vedtok prosjektet i juni 2009. Med den siste kostnadsøkningen vil byggingen kosta 1 130 millioner kroner.

Kostnadsøkningen har en sammenheng med at viktige poster er kalkulerte for lavt i tidligere overslag fra Statens vegvesen. Dette gjelder blant annet rigg- og driftskostnader for entreprenøren og byggherrekostnadene til Statens vegvesen. I tilegg kommer kostnadsøkning knyttet til sikringsarbeid i tunnelen, to tekniske bygg i tunnelen og arbeid med midlertidig omlegging av jernbanen i forbindelse med bygging av ny undergang for fylkesvei 254 under Dovrebanen.

I prosjektet inngår bygging av cirka fire kilometer lang tunnel ved Skarsmoen, noe som fører til en innkorting på vel to kilometer i forhold til dagens vei. Ny bru for fylkesvei 254 over Lågen er også en del av prosjektet. Brua skal bygges med midler fra Oppland fylkeskommune. De delene av den nye veien som ligger i dagen skal bygges som tofelts vei med midtrekkverk og forbikjøringsstrekninger, mens tunnelen får ett løp og midtfelt. I tillegg kommer ei omfattende utbygging av tilhørende lokalveinett og gang- og sykkelveinett.