Godt nytt for BE

Statens bygningstekniske etat (BE) er godt fornøyd med at det skal lages en egen stortingsmelding om bygningspolitikk.

- Dette er godt nytt. BE som utøvende organ for regjeringens bygningspolitikk er helt avhengig av at politikken er uttrykt. Det er også viktig å få frem politiske forventninger til byggverk i hele livssyklusen, ikke bare til byggeprosessene. Jeg tror at en slik melding vil synliggjøre hvordan byggsektoren kan bidra til å løse de store miljø- og klimautfordringene, sier direktør Morten Lie i BE.

- Skal bygningspolitikken fungere er vi avhengig av en fungerende byggenæring. FoU-innsatsen i næringen må det gjøres noe med. Byggeskostnadsprogrammet har blant flere gode innspill foreslått en styrking med en sentral rolle for BE i næringens FoU-arbeid. Nå kan dette, sammen med mange andre gode utredninger, vurderes i en helhetlig politikk, kommenterer Lie.

- Kommunalministeren er klar på at rollen og oppgavene for Statens bygningstekniske etat skal vurderes i lys av utfordringene. Det er jeg glad for, sier Lie.

- En helhetlig politikk gir bedre grunnlag for samarbeid mellom myndigheter og næring. Meldingen kan vise at BE kan bidra på et bredt felt med bedre beslutningsgrunnlag, bedre regelverk, gi gode verktøy og hjelpemidler og ikke minst; bedre kompetansespredning. Meldingen kan virke samlende for en fragmentert næring så vel som like fragmenterte offentlige myndigheter. Helhetlig politikk kan helt enkelt føre til bedre bygninger, avslutter BE-direktøren.