Bra år for stillasprodusent

– Faglig dyktighet, ambisjoner og unike medarbeidere, tror Alutec-eierne Espen og Knut-Jarle Aspenes er suksessformelen til stillasprodusenten, som hadde et rekordår i 2009.

Januar 2009 begynte dårlig for stillasprodusenten Alutec, med finanskrise og et nærmest dødt marked. - Vi bestemte oss tidlig i finanskrisen for at vi skulle satse, og fortsette å være markedsleder når krisen var over. Det har vi klart, selv om vi ikke kan friskmelde markedet helt ennå. Omsetningen i 2009 endte på 64 mill kroner, skriver selskapet i en pressemelding.

- Vi hadde aldri trodd at vi skulle øke omsetningen fra 2008. Vi var oppriktig bekymret i januar, selv om vi har overlevd flere kriser de 40 årene stillaset vårt har vært på markedet, sier en tydelig glad Aspenes. - Det er kjekt å se at markedet etterspør produktet vårt – selv i nedgangstider, sier Knut-Jarle og Espen Aspenes.

Finanskrisen rammet næringslivet hardt i 2009, og bare bygge- og anleggsbransjen opplevde en generell nedgang på 12 prosent. I Norge økte arbeidsledigheten med 31 prosent i 2009. Stillasprodusenten Alutec måtte derimot i 2009 låne seks permitterte industriarbeidere fra nabobedriften for å klare å produsere nok stillas. Fremdeles er sysselsettingen i Norge ventet å minke i 2010.

Alutec gjør sitt for at statistikken ikke skal bli helsvart: – Vi har allerede begynt det nye året med å ansette 3 nye medarbeidere i produksjonen. Mange gode eksisterende kunder som utvider, og god tilstrømming av nye kunder, gjør at vi må øke produksjonen. Fornøyde kunder er våre beste ambassadører ute i markedet, og etterspørselen etter stillaset vårt er økende, sier en optimistisk Aspenes.