Bauhaus fortsatt offensive

Bauhaus ønsker fortsatt å etablere rundt ti byggevarehus i Norge. Denne uken var det grunnsteinnedleggelse i forbindelse med varehus nummer to i Vestby utenfor Oslo.

– Vi har fortsatt ambisjoner for Norge. Vi åpnet vårt første varehus på Lierskogen i 2007 og har egentlig hatt en god oppstart med tanke på omsetning og kunder. På den måten har vi fått dokumentert at vårt konsept, vårt sortiment og våre priser også fungerer i Norge. Når det er sagt så har vi hatt en tung start omkostningsmessig. Vi har blant annet hatt litt utfordringer rundt hvordan vi skulle effektiviser virksomheten organisatorisk. Det siste året har vi derfor foretatt en opprydning som har resultert at vi har fått den strukturen vi ønsker og den rette ledelsen lokalt. Nå føler vi at vi er klare til å satse igjen, sier Mads Jørgensen, adm. dir. for Bauhaus i Danmark og Norge til Byggeindustrien.

 Jørgensen kan ikke si noe konkret om hvor det neste byggevarehuset vil komme, men det jobbes med flere alternativer rundt de store norske byene. En av utfordringene for Bauhaus er å finne store nok tomter. Så vidt Byggeindustrien kjenner til trenger Bauhaus tomter på minimum 50.000 kvadratmeter.

 – Ambisjonen er at vi innen ett års tid kartlegger våre muligheter og forsøker og få noen avtaler på plass. Hvor hurtig vi kommer til å bygge opp er usikkert, men vi burde innen relativt få år kunne etablere oss med det antallet byggevarehus som virker naturlig for oss, det vil si rundt 10 varehus, sier Mads Jørgensen.

 Jørgensen kan opplyse om at de ser for seg ytterligere en eller to Bauhaus-forretninger rundt Oslo og 6-8 etableringer rundt de andre store norske byene.

 Dan Holm, daglig leder for Bauhaus Norge sier til Byggeindustrien at en av hans viktigste oppgaver blir å spre kunnskap til det norske markedet om hvilke muligheter som ligger i byggevarekonseptet Bauhaus.

– Vestby får 120.000 varenummer i sortimentet og det kan ingen andre matche, hevder Holm.

 Hvordan skal dere ta vare på proffkundene?

 – Våre erfaringer tilsier at proffer også handler på Bauhaus, men vi har også erfart at vi kanskje ikke har vært 100 prosent på noen områder. Når vi åpner Vestby vil vi til dels se en tilpasning i våres sortiment slik at vi fullt ut kan etterleve etterspørselen også fra proffene, svarer Mads Jørgensen.

Mads Jørgensen og Dan Holm var denne uken på plass i Vestby for å foreta grunnsteinnedleggelse i forbindelse byggevarehuset i Vestby. Den tyske byggevarekjedens andre byggevarehus i Norge blir på 22.000 kvadratmeter og vil ifølge Bauhaus bli det største byggevarehuset i Skandinavia. Vestby-varehuset er eksponert mot E6 med 34.000 biler i døgnet og Bauhaus ser for seg et kundepotensial på rundt en halv million mennesker. Byggevarehuset, som blir bygget av Gela AS og Strøm Gundersen AS skal etter planen åpnes rundt 1. mai.