Bedring i snøkaoset på Sørlandet

Kraftig vind og snøvær skapte store problemer i trafikken på Sørlandet tirsdag ettermiddag.

Utover kvelden tillot imidlertid værgudene at trafikken kunne gå tilnærmet som normalt.

– Kjøreforholdene er betraktelig bedre. Vinden har løyet, og det er mindre nedbør. Alt av bilberging er over, og også kolonnekjøring og kjettingkontroll er avsluttet, opplyser vaktoperatør Ellen Lunde Rennesund ved Vegtrafikksentralen til NTB i 20-tiden tirsdag.

Mange trafikkuhell

Snøkaoset førte ikke til alvorlige ulykker, men mange hadde problemer med å komme seg fram, og folk ble oppfordret til å la bilen stå. Politiet melder om en rekke mindre trafikkuhell.

– Snø og vind førte til flere små trafikkuhell og lange køer, opplyser operasjonsleder Per Kristian Klausen i Agder politidistrikt til NTB.

Tirsdag ettermiddag ble en person lettere skadd da to busser kolliderte på E18 ved Varoddbroa i Kristiansand.

– En person ble klemt mellom to seter og fikk lettere skader da bussene kolliderte. Ulykken skjedde da den ene bussen kjørte inn i den andre, som sto stille i venstre felt, opplyser operasjonslederen.

Kjettingpåbud

Det var tirsdag ettermiddag kolonnekjøring og kjettingpåbud for tyngre kjøretøy på E39 mellom Lyngdal og Vigeland. Det var imidlertid flere trailersjåfører som ikke overholdt kjettingpåbudet.

– Vi har hatt problemer med en del utenlandske sjåfører som ikke bruker eller har med seg kjetting. Disse ble tauet bort og fikk ikke kjøre videre før de hadde skaffet og lagt på kjettinger, sier Klausen.