Comfort Hotel Runway

Comfort Hotel Runway

Sted: Gardermoen

Prosjekttype: Nybygg hotell

Totalkostnad:
Ca 400 millioner kroner

Bruttoareal: 11.500 kvm

Byggherre: Gardermoen Eiendom

Totalentreprenør: HENT

Prosjekteringsleder og RIBr: Siviling. Karl Knudsen

Arkitekt: Kristiansen & Bernhardt

Landskapsarkitekt: ØRP -
Øvre Romerike Prosjektering

Rådgivere: Teknisk rådgiver: Sweco - RIB: Myklebust - RIV: Comfort Consult - RIE: Oslo Elprosjektering - RI VA: ØRP -
RI Aku: Cowi

Underentreprenører og leverandører: Råbygg betong inkl. badekabiner: Con-Form - Gulvstøp og fundamentering: Stenseth & RS Entreprenør - Tre-elementer: RingAlm Tre - Vinduer, inngangsparti, glassfasader: Bolseth Glass - Grunn- og utomhus: Ekren Entreprenør - Ventilasjon: Kolberg - Rør og sanitær: VVS Senteret Norge - Elektro: Gulbrandsen & Olimb - Belysning: Flos Norge - Parkett: Prosjektgulv - Industriparkett: Parketthåndverk - Branntetting: Oslo Brannsikring - Flis- og skiferarbeider: Murmester Poul Markussen - Himlinger: Asker Innredning - Lås og beslag: Beslag-Consult - Maling og tepper: Edvardsson - Blikkenslager: Freitag - Dører og glassfelt: SSC Joinex - Rekkverk: Midthaug - Kjerneboring og betongsaging: Nikolaisen Service - Tak: NorTekk - Tømrer: Østlandske Gipsmontasje - Storkjøkken: Metos

Gardermoen Eiendom, med PASAB i ryggen, ville sammen med Choice Hotels Scandinavia bygge Norges mest teknisk avanserte kurs- og konferansehotell med Comfort Hotel Runway.

Et meget godt samarbeid mellom utbygger og totalentreprenør HENT har gitt dem et topp moderne hotell som skal ta opp kampen om kundene på Gardermoen. Hotellet åpnet dørene for sine gjester 8. januar.

Moderne design
Så snart man ankommer parkeringen på utsiden av hotellet, ser man at moderne design er prioritert i utbyggingen. Fasaden i kobber med reaktivt små og fargerike vinduer gir hotellet et særpreg slik at det definitivt skiller seg ut blant flyplasshotellene. Det har også vært målet til byggherren; de vil tilby en annerledes hotellopplevelse.

Når man har kommet gjennom hovedinngangen er det et yrende liv. En moderne og frisk resepsjon tar imot deg, og like ved siden av finner man baren. Videre inn i lokalet dukker restauranten eller FoodCourten opp. Og uansett når du skulle bli sulten vil du finne mat her. Den er åpen døgnet rundt.

Hele hotellet er fylt opp med moderne design-møbler og tekniske hjelpemidler. Dette gjelder både fellesrom som restaurant, lobby, møterom og selvsagt hotellrommene. På alle hotellrom har de spandert dyre designmøbler, spesielt gode senger og en mediahub. Denne sørger for tv-signaler, du kan dokke din iPod eller iPhone til huben og få musikk i hele rommet. Du kan også koble PC-en til flatskjermen via huben. Det er selvsagt også gratis trådløst nettverk i hele hotellet.

Både Gardermoen Eiendom, hvor PASAB eier 100 prosent, og Choice-kjeden har hele veien vært opptatt av at detaljene skal stemme. Ingenting er overlatt til til feldighetene. Alt ned til minste malingsstrøk er nøye planlagt og utført.

– Utgangspunket er at det på Gardermoen er mye under bygging, og det vil bli tøff konkurranse. Da er min filosofi å se på konkurrentene og det som er her nå er ganske kjedelig, gjennomsnittlig og uengasjerende. Derfor ønsket vi å gjøre noe som er helt annerledes. Ambisjonen var å lage noe som folk legger merke til, skiller seg ut og som forhåpentligvis engasjerer. Vi har fått mange tilbakemeldinger på at vi har lyktes med dette, sier Anders Buchardt, som har styrt prosjektet for Gardermoen Eiendom.

Godt samarbeid
– Takket være et ekstremt godt samarbeid både med Gardermoen Eiendom og Choice-kjeden, har vi fått et meget godt resultat, sier en fornøyd Hans Erik Johnsen, prosjektleder i HENT. Han trekker spesielt frem det gode samarbeidet med Anders Buchardt fra byggherren.

– Han har vært tett på byggeprosessen hele veien, og sammen har vi funnet frem til gode løsninger. Vi ble ferdige både i henhold til tid og budsjett, med et resultat vi kan være stolte av, mener Johnsen.

Buchardt er like full av lovord mot HENT. – Det er første gang vi bygger med HENT, men definitivt ikke siste gangen. Det som er unikt med HENT er at de har smidighet og fleksibilitet som en liten entreprenør, men strukturen og systematikken til en stor entreprenør. De er ryddige og lite byråkratiske, noe som passer vår måte å drive prosjekter på.

Prosjektet på Gardermoen har vært en glede fra start til mål, mye takket vært de folka som er på prosjektet, og i sær Hans Erik Johnsen. Jeg har aldri vært borti maken. Det har ikke vært en uenighet eller diskusjon, sier Buchardt.

303 rom
Hotellet, som er tegnet av Kristiansen & Bernhardt, teller 303 hotellrom. De tilbyr også en rekke konferanserom, som kan tilpasses alt fra 2 til 280 personer. I toppetasjen har de etablert badstu og treningssenter med flott utsikt over flyplassen. Her kan man jogge forsiktig mens flyene tar av like foran øynene dine.

Ekstra støyisolering
Arbeidet på tomten, som besto av jomfruelig mark, startet 1. august 2008. Man skulle tro at det var meget utfordrende å bygge et såpass stort hotell med Oslo Lufthavn Gardermoen som nærmeste nabo.

– Det har egentlig gått veldig greit. Noen utfordringer med høyderestriksjoner har det vært, men det har ikke påvirket byggeprosessen nevneverdig, legger Johnsen til. Det å ha rullebanen like ved hotellet gjorde at de også har lagt ekstra vekt på støyisolering.

– Vi har bygget ekstra tykker vegger med mye isolering. Dette er ikke bare på grunn av støy, men fordi man ønsket å bygge et så energivennlig bygg som mulig. I tillegg til isolasjonen er det benyttet støyisolerende vinduer, som ikke har spesielt store flater.

Hotellet er på 11.500 kvadratmeter fordelt på fire etasjer. Con-Form sto for råbygget med sine betongelementer, og de har også levert alle baderomskabiner. 60 prosent av fasaden er kledd med kobber. Den resterende delen, som er vendt ut mot rullebanen, er kledd i sementbaserte plater. Innvendig er det brukt materialer i god kvalitet. På gulvet har de valgt å bruke industriparkett i røkt eik. Et krevende gulv å legge, men flott å se på og siden det kan slipes ned mange ganger er det en praktisk løsning.

Johnsen vil ikke karakterisere byggingen av hotellet som en spesielt byggteknisk utfordrende jobb.

– Det mest utfordrende har vært å få til detaljene, og at alt skulle være klart til de første gjestene kom, sier prosjektlederen. Han trekker frem detaljer som den ene rå betongveggen på alle rom, spesiallakkerte betongsøyler i lobbyen og arbeidet som er nedlagt i trappeganger som eksempler på detaljer kanskje ikke alle vil legge merke til ved første øyekast, men som man vil legge merke til om man tar seg litt bedre tid på hotellet. Det er helheten av alle farger, inventar og kvalitet på fullføringen som gjør at dette hotellet vil kunne skille seg ut. Det ser også ut til at folk allerede har begynt å legge merke til dette.

Og tar du turen innom, husk å teste ut vippehusken like innenfor hovedinngangen.

Tekst og foto: Arve Brekkhus


Flere prosjekter