Rekruttanlegget i Kollen blir komplett

Rekrutteringsanleggene i Holmenkollen blir komplett som planlagt. En storstilt kronerulling har sørget for det.

Overskridelsene i Holmenkollenprosjektet har gått over alle støvleskaft, men Ildsjelene som jobbet for det nye rekrutteringsanlegget i Holmenkollen nasjonalanlegg har fått inn over en halv million kroner mer enn de måtte ha for å realisere prosjektet.

Med til sammen 45.515.000 kroner på plass er finansieringen av rekrutteringsanlegget sikret. Staten og Oslo kommune bidrar med 15 millioner hver, mens private givere står for den resterende summen – altså 15.515.000 kroner. Det er mer enn hva man hadde behov for i utgangspunktet.

Takket ildsjeler

– Uten ildsjeler som Rolf Nyhus hadde dette blitt noe av. Det er ildsjelene som får med politikerne. Det hadde heller ikke blitt noen offentlige bidrag uten dem. Aksjonen gjør at flere får eierskap i Kollen, og Kollen vil bli passet på av mange framover. Det er denne overskridelser vi liker, sa ordfører Fabian Stang spøkefullt under markeringen av milepælen.

Nå er det ikke lenger noen tvil om at det blir fem mindre rekrutteringsbakker i Midtstuen, samt plastlegging av alle bakkene i Holmenkollen nasjonalanlegg som inkluderer Midtstubakken og Holmenkollbakken. I tillegg skal det være igjen penger til å lage en fem kilometer lang asfaltert rulleskiløype.

– Dette er ikke bare et anlegg for eliten. Det aller viktigste er at barn og unge kan glede seg over å kunne holde på med ski her, understreket ordføreren.

Han skrøt voldsomt av ildsjelene som hadde samlet inn penger til rekrutteringsanlegget, blant dem Kollen-general Rolf Nyhus.

Trenger anleggene

Nyhus takket ydmykt for støtten fra alle de private giverne, som hadde bidratt med pengene som kan være med på å holde Norge i verdenstoppen i hopp.

– Vi trenger dette anlegget for å kunne begynne å fighte med østerrikerne. Dette er også en merkedag for hoppsporten i Oslo. Det er et unikt anlegg i verdenssammenheng, påpekte rennleder Torgeir Nordby.

For lokalidretten blir anlegget tatt imot med stor takknemlighet.

– Dette har vi ventet på veldig lenge. Rekrutteringen til hoppsporten i Oslo har vært for dårlig, men nå får vi et topp anlegg som kan lokke flere til idretten. Med dette fantastisk anlegget kan vi få fram flere hoppere. Vi har så mål å nå 120-150 i klassen under 13 år. Dette er et kjempeløft for oss, og jeg ser fram til at det blir ferdig, sa Kollenhopps leder Roar Gaustad.

President i Norges Skiforbund, Sverre K. Seeberg, understreker også viktigheten av det nye rekrutteringsanlegget.

– Folkefestene i Kollen er avhengig av gode, norske utøvere. Og for å få gode norske utøvere er vi avhengig av rekrutteringsanlegg som dette, sa Seeberg.