Dekker halve togbilletten ved forsinkelser

Fra mandag 1. februar vil NSBs togkunder få refundert 50 prosent av billettprisen ved forsinkelser på 30 minutter.

Unntaket er strekningene Oslo-Bergen, Oslo-Kristiansand-Stavanger, Oslo-Trondheim og Trondheim-Bodø. På disse strekningene vil kundene få tilbake 50 prosent av billettprisen ved forsinkelser på over en time.

Gjelder alle

Reglene gjelder alle, også kunder med periodebillett. Hvis du har periodebillett, regnes kompensasjonen ut ved at en deler på antall dager billetten er gyldig for.

– For oss er det viktigste at toget går når det skal, men vi har lyttet til kundene som ikke har fått det de har betalt for. Derfor er vi glad for å innføre denne ordningen som er langt bedre enn den EU foreslår, sier konsernsjef Einar Enger i NSB.

Kunden må selv kontakte NSBs Servicesenter for å få utbetalt kompensasjon.

Godt fornøyd

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) er godt fornøyd med at NSB nå har fått i stand en ny ordning for refusjon. Hun tror landets togpendlere vil bli positivt overrasket.

– Jeg er veldig godt fornøyd med at NSB nå får på plass en refusjonsordning for togpassasjerer. Det aller viktigste er at flere tog går i rute, men det å refundere billettutgifter forteller at passasjerene nå blir sett og hørt, sier Kleppa til NTB.

Hun forteller at den nye refusjonsordningen kommer som resultat av en dialog mellom NSB og departementet.

NSB har den siste tiden slitt kraftig med å få togene til å gå i rute, men ministeren frykter ikke at kostnadene skal bli for store for NSB.

– Jeg tror dette er kostnader som er overkommelige sier Kleppa.