Birken-oppvarming i Italia

Slett ikke alle birkebeinere prikker inn toppformen i mørke, norske skoger. Tarjei Høgetveit fra Maxit brukte det 70 kilometer lange turrennet Marcialonga som en skikkelig gjennomkjøring. - En real, italiensk folkefest, sier han.

Salgsingeniøren stilte opp på startstreken i Marcialonga for første gang. Han forteller på telefon fra Italia at gjennomføringen gikk bra, men at rennet er hardt. – Marcialonga er et renn med mye staking. Det blir tøft for sånne som meg som helst liker bratte bakker, rapporterer han fra Italia.

Søndag 31.januar gjennomførte han det 70 kilometerlange turrennet for første gang og opplevelsen frister til gjentakelse. – Det er en utrolig ramme rundt rennet, som er en skikkelig folkefest med masse gærne italienere langs løypa hele veien, forteller han.

Av de 6 600 deltakerne i rennet, sier ryktene at stod 2 300 nordmenn på startstreken. Det er ingen tvil om at turrenn på langrenn er populært her i landet og at mange også ser muligheten til å få med seg en skikkelig folkefest i Italia samtidig. I Cavalese vanket det en gigantisk bankett etter målgang. – En slik tur skal også være fest og moro. Vi klarte å slite oss ut også på det sosiale, humrer Tarjei.

For Tarjei, som mange andre skiglade nordmenn, er Marcialonga en del av oppkjøringen til Birkebeinerrennet. – Mange har nok Birken som et hovedmål for sesongen, derfor er det nok mer snakk om tider og merker i Birken. I Marcialonga er det viktigste å gjennomføre. En italiener spør deg aldri om hvilken tid du gikk på, han er uansett imponert hvis du har gjennomført rennet, forteller Tarjei.

Salgsingeniøren i klokket inn på 5:33 og er godt fornøy med tiden. – En vanlig mosjonist må nok regne med å legge til en ekstra halvtime på tiden fra Birkebeinerrennet som sluttresultat, forteller han.

Søndag 20. mars står sprekingen på startstreken i Birkebeinerrennet. Da har han allerede gått en etappe av StafettBirken for laget til Maxit. – Vi stiller lag på StafettBirken fredagen før rennet for å få med oss flest mulig ansatte på Birkebeiner-arrangementet, sier Tarjei.