Stadig flere svenske hjem på tvangsauksjon

Stadig flere svenske hjem må selges på tvangsauksjon, fordi beboerne ikke greier å betjene boliglånene sine. Bankene i Sverige har blitt strengere i sin praksis i slike saker, skriver Dagens Nyheter.

Borettslag har heller ikke lenger råd til å være sjenerøse mot dem som ikke betaler husleien, het det på avisens nettsider mandag. Innstramminger fra borettslagenes og bankenes side bidro til at antallet tvangsauksjoner ble mer enn fordoblet fra 2008 til 2009.

- Tallet har økt jevnt og trutt siden januar 2008, sier Alena Koren hos Kronofogden ifølge Dagens Nyheters nettsider mandag. Kronofogden er den statlige myndigheten som har ansvar for å drive inn ubetalt gjeld.

- Vi ser tegn til at långiverne er raskere til å kreve at det blir holdt tvangsauksjon. Vi ser flere saker der banker går inn for å sikre seg pengene sine raskt, når en låntaker får problemer, tilføyer Koren.

I fjor ble til sammen 860 leiligheter i borettslag og andre boliger solgt på tvangsauksjon i Sverige. For den førstnevnte typen boligers vedkommende var dette mer enn en fordobling i forhold til året før.