Forestia og Uponor inngår samarbeidsavtale

Byggenæringens store interesse for vannbåren varme har resultert i at Norges største leverandører innen hvert sitt felt – Forestia Sponplater og Uponor VVS – har tegnet en samarbeidsavtale vedrørende vannbåren gulvvarme.

Forestia

Stor sponplateprodusent

Beliggende på Braskereidfoss i Hedmark.

Ca. 270 ansatte. Omsetning 2008 ca. 650 MNOK

Eid av Byggma ASA, et børsnotert selskap

Med totalt ca. 1000 ansatte.

Uponor

Stor leverandør av vannbåren gulvvarme

Hovedkontor i Vestby i Akershus

42 ansatte. Omsetning 2008 ca. 344 MNOK

Eid av Uponor Oyj i Finland, et børsnotert selskap

Med totalt ca. 3800 ansatte.

Det er den store interessen og etterspørselen etter vannbåren varme løsninger i gulv, samt kravet om økt markedstilgjengelighet fra byggevarehandelen, som ligger til grunn. Avtalen innebærer at Forestia vil lagerføre og selge PEX-rør og varmefordelingsplater sammen med sine egne gulvprodukter – 22 og 25mm Gulvsponplater. Uponor på sin side vil markedsføre Forestias produkter samt bistå med teknisk support/prosjektering av de aktuelle prosjekt der dette er ønskelig.

En vesentlig del av avtalen omhandler også produktutvikling. Myndighetenes krav om energigjerrige og klimavennlige oppvarmingsløsninger kombinert med et akseptabelt prisnivå har gitt de to firmaene et kraftig incitament for samarbeid. Støtteordninger fra det offentlige til utvikling av gode framtidsrettede oppvarmingsløsninger bidrar også sterkt til signeringen av samarbeidsavtalen.