Kjempeinteresse for ny lov

2010 er et år hvor det blir nødvendig å tilegne seg kunnskap om den nye Plan- og bygningsloven, mener Norsk Byggtjeneste og arrangerer i dag seminaret INPUT10. Bransjen er tydelig enig, for hele 200 representanter fra bransjen møtte opp for å få et innblikk i hvordan hverdagen blir i praksis med nytt lovverk.

Konferansier for seminaret var Atle Antonsen. Han var i det gode lunet som alltid og hadde ikke problemer med å få latteren fram i salen som for dagen var fylt opp med kunnskapstørste advokater, arkitekter og representanter fra en rekke kommuner. Han innledet seminaret med det tradisjonelle oppropet, om en litt mer humoristisk enn man er vant til i skoleverket. De fleste yrkesgruppene fikk gjennomgå, for å si det sånn.

– Vi synes det er veldig bra at så mange har møtt opp, det tegner bra for videre arbeid med kunnskaps- og informasjonsformidling i byggenæringen, sa administrerende direktør i Norsk Byggtjeneste AS Halvard Gavelstad i sitt mer alvorlige velkomstinnlegg.

- Programkomiteen har gjort en god jobb med å sette sammen et program som viser de nyheter som kommer innen plan- og byggereglene, både når det gjelder gjennomføring, tilsyn, oppfølging og dokumentasjon, sa han.

- Plan- og bygningsloven er viktig innen mange områder, men hvis man skal trekke fram et par områder i tiden er det dette med energieffektivisering og ikke minst byggefeil, uttalte Gavelstad. Bygg står for 40 prosent av energibruken i Norge og det utføres feil på byggeplass for en milliard kroner per måned. - Dette må vi gjøre noe med i Norge for å øke effektiviteten i byggenæringen. Reglene gir rammeverket for hvordan dette skal gjøres, sa Gavelstad.

På programmet i løpet av seminaret står blant annet gjennomgang av ny plandel, universell utforming i praksis, ny byggesaksdel og deltakerne får svar på om de nye reglene vil bidra til å redusere byggskader.

Plandelen i ny Plan- og bygningslov trådte i kraft 1. juli 2009 og byggesaksdelen med tilhørende forskrifter er planlagt å tre i kraft 1. juli 2010.

Norsk Byggtjeneste har som mål at arrangementet blir en årlig tradisjon der man setter søkelyset på Plan- og bygningsloven.