Høyre i fremgang på kommunegallup

Høyre-leder Erna Solberg tror partifeller i landet nå har lyst til å starte kommunevalgkamp. Partiet får 25 prosents oppslutning på en kommunegallup.

Det tilsvarer en fremgang på 5,7 prosentpoeng fra forrige kommunevalg i 2007.

– Jeg kommer til å være veldig fornøyd om vi gjør et kommunevalg lik dette, sier Erna Solberg.

Fremskrittspartiet får en oppslutning på 17,5, det samme som ved forrige kommunevalg, i det første kommunevalgbarometeret som TNS Gallup har laget for TV 2.

Arbeiderpartiet går fram 2,3 prosentpoeng til 31,9 prosent. Hver tredje person som stemte SV ved siste stortingsvalg, svarer nå at de ville ha valgt Arbeiderpartiet ved et kommunevalg i dag. SV får en oppslutning på 6,1 prosent, en tilbakegang på 0,1 prosentpoeng.

Sentrumspartiene gjør det svakt. Senterpartiet får en oppslutning på 6,4 prosent (-1,6 prosentpoeng). Dersom dette blir resultatet i kommunevalget i 2011, vil det være partiets dårligste siden 1951. KrF går tilbake 1,5 prosentpoeng, til 4,9 prosent. Venstre får i målingen en oppslutning på 3,6 prosent (-2,3 prosentpoeng).

Rødt ville gjort det beste kommunevalget noensinne dersom denne målingen var et valgresultat. Partiet får 2,1 prosent (+0,4). Andre partier og lister får en oppslutning på 2,1 prosent, en tilbakegang på 3,2 prosentpoeng. Årsaken kan ifølge TV 2 være at lokale lister får mye større oppmerksomhet i perioder rundt kommunevalg, og det er ennå halvannet år til neste kommunevalg.