Betonmast kjøper Mika av OBOS

OBOS Forretningsbygg AS og Betonmast AS inngår intensjonsavtale om salg av aksjer i MIKA AS.

OBOS Forretningsbygg AS eier i dag 98.97 prosent av aksjene i tunnelentreprenøren MIKA AS. Selskapet har i løpet av 2008 og 2009 vært i gjennom en betydelig økonomisk omstrukturering av virksomheten for å sikre grunnlag for videre drift.

Høsten 2009 ble det satt i gang en salgsprosess med sikte på å få på plass en ny solid industriell eier til selskapet som kan utvikle virksomheten videre, sikre arbeidsplassene og gi selskapet et solid økonomisk fundament for videre drift.

På denne bakgrunn er det inngått intensjonsavtale mellom OBOS Forretningsbygg AS og Betonmast AS om salg av samtlige av OBOS Forretningsbygg AS’ aksjer i MIKA AS. Partene skal nå gjennomføre en due diligenceprosess og forestå sluttforhandlinger av en aksjekjøpsavtale.

- OBOS Forretningsbygg AS er fornøyd med å kunne inngå en slik intensjonsavtale med Betonmast AS. Vi tror Betonmast er en riktig ny eier for MIKA, med både økonomisk styrke, muligheter for synergier med egen virksomhet og ikke minst entreprenørkompetanse til å videreutvikle selskapet til å bli en ledende og lønnsom norsk tunnelentreprenør, uttaler Martin Mæland, konsernsjef i OBOS.

- Betonmast har ambisjoner om å utvikle seg til å bli blant de ledende entreprenørene i Norge. MIKA’s svært gode kompetanse og erfaring, spesielt innenfor underjordsarbeider, vil være kompletterende til vår øvrige anleggsvirksomhet. Dermed er i vi i ferd med å utvikle oss til å bli en betydelig aktør innenfor vei-, jernbane- og kraftverksutbygging, uttaler Petter Vistnes, konsernsjef i Betonmast.

Betonmast gruppen består av en Byggvirksomhet som er lokalisert i Oslo, Bergen, Fredrikstad, Romerike og Arendal, en Anleggsvirksomhet som er lokalisert i Oslo og på Vestlandet samt Miljøsanering som er lokalisert i Oslo. Forventet omsetning i 2009 er ca. 850 mnok. Betonmast ble etablert i 1923.