Schenker vil satse mindre på tog

Det er ikke bare pendlere og andre passasjerer som merker problemene på jernbanen. Nå varsler Schenker, en av de største kundene på transport av gods, at de vil satse mindre på tog.

Det internasjonale transportselskapet Schenker, som i 2005 kjøpte opp restene av det som tidligere var NSBs eget godsselskap, Linjegods, varsler nå at de må overføre betydelige godsmengder fra jernbane til vei.

Årsaken er det selskapet i en pressemelding beskriver som «elendig framføringskvalitet sammen med manglende pålitelighet og punktlighet».

– Vi har mistet tålmodigheten med banefremføring i Norge. Det går nesten ikke én eneste dag uten forsinkelser og avlyste togavganger, sier trafikkdirektør Jon Austrheim i Schenker AS.

Selskapet er ikke nådig mot NSB og Jernbaneverket og konstaterer at «vedlikeholdet av jernbanens infrastruktur er under enhver kritikk».

Godstrafikken på jernbanenettet er rammet av de samme problemene som NSBs passasjerer opplever, nemlig problemer med spor og kjøreledninger, frost på bremser, kondens, lufttilkoblinger på vogner og strøm og lufttilkoblinger på lokomotiver.

Schenker-konsernet i Norge har 31 terminaler og 1.500 ansatte. Omsetningen i Norge er på ca. 4,2 milliarder kroner årlig.