Byggestart for Maxbo Hvam

Det blir byggestart for Maxbos nye stormarked på Hvam 1. februar. Utførende er et arbeidsfellesskap mellom Gunnar M. Backe og Ø. M. Fjeld.

Anlegget som ligger på Romerike ved E6, er på 20.000 kvadratmeter med handelsmaskinen Plantasjen som nærmeste nabo. Stormarkedet skal åpne før påske 2011.

– Dette er en kremtomt. Kanskje den beste tomten i hele Stor-Oslo området. Her samles hovedfartsårer fra alle himmelretninger. Det er et marked på 200-300.000 mennesker som sogner direkte til området. Jeg er overbevist om at om 10-15 år vil det på dette området ligge en rekke salgsmaskiner innen eksempelvis elektro og møbel samt andre bransjer, sier en begeistret Tom Borthen som er adm. direktør for Løvenskiold Handel.

Det nye anlegget på Hvam vil bli større enn Maxbo Vækerø som er det siste av kjedens anlegg som er blitt løftet. Mange av elementene herfra som fasader med glass samt glassgården, vil bli videreført. Samtidig vil det skje en videreutvikling.

– Vi er veldig bevisst hvor vi kommer fra når det gjelder produkter og sortiment. Det betyr at trevarer og byggevarer samt jernvarer og verktøy fortsatt vil være viktig for oss. Men siden vi får bedre plass på Hvam, gir det oss mulighet til å bredde sortimentet ytterligere slik at det blir mer av interiørvarer samt VVS og bad. Men det er viktig for oss å ha dyktige fagfolk på alle produktområdene, opplyser Borthen.

Maxbo fortsetter sin miljøsatsing fra Vækerø-anlegget hvor stormarkedet blir varmet opp med varmepumpe basert på sjøvann. På Hvam blir det fornybar energi i form av egen energisentral basert på jordvarme.

Det er Rimfeldt Eiendom som eier tomten og naboanlegget Plantasjen. De skal også eie byggevareanlegget med leie basert på avtalt avkastningsgrad.

– Men det er vi som har stått for prosjekteringen og tegnet alle detaljene. De får et ferdig bygg av oss, avslutter Tom Borthen.