Arcus starter byggingen til sommeren

Arcus-Gruppen starter sommeren 2010 byggingen av sitt nye topp moderne produksjons- og distribusjonsanlegg for vin og brennevin på Gjelleråsen utenfor Oslo.

Selskapet har nå inngått en sale/lease-back avtale med selskap tilrettelagt av Pareto Private Equity AS

Den nye fabrikken som skal bygges på Gjelleråsen vil bli Nordens mest moderne produksjons- og distribusjonsanlegg for vin og brennevin. Fabrikken vil ha en størrelse på ca 50 000 kvm, heter det i en melding fra Arcus.

Byggestart for den nye fabrikken er planlagt til juni 2010, og innflytting vil skje innen 2. kvartal 2012.

- Vi har vurdert tidspunkt for byggestart i forhold til utviklingen i bygg- og anleggsmarkedet, og mener at det er et riktig tidspunkt å starte byggingen. Vi tar nå et viktig steg i utviklingen av selskapet mot en ledende posisjon i Nord-Europa, sier konsernsjef Jan Tore Føsund i Arcus-Gruppen AS.

- Arcus-Gruppens nye distribusjons- og produksjonsanlegg er et meget spennende prosjekt vi er stolte over å være med på å realisere. Et fremtidsrettet bygg, beliggenheten og ikke minst Arcus-Gruppen som langsiktig leietaker gjør dette til et prosjekt som passer vår profil meget godt. Vi oppfatter Arcus-Gruppen som en krevende, fair og profesjonell forhandlingsmotpart, og vi ser frem til det videre samarbeidet for å sikre at dette blir et optimalt anlegg for Arcus-Gruppen og et godt prosjekt for investorene, uttaler Hans M. Hilde i Pareto Private Equity.

Avtalen har en ramme på 942 millioner kroner.