Vannet fosset i halvannen time på Grønland

Store vannmasser fosset tirsdag morgen utover gatene og inn i kjellerne på Grønland i Oslo sentrum. Et vannrør var sprunget lekk, og først etter halvannen time var lekkasjen stanset.

De fleste gatene ble stengt rundt Grønlandsleiret, og vannet var i 8-tida i ferd med å fryse til. Kummene er stengt av snø og is, og vannet finner dermed ikke veien ned i kloakksystemet, slik det skal.

– I stedet har det lekket en del inn i garasjeanlegg, butikker og kjellere, og vi har nå begynt arbeidet med å få det ut igjen, sier vaktkommandør Hans Morten Hansen i Oslo brann- og redningsetat til NTB.

Strør

Brannvesenet ble varslet om vannlekkasjen rett før klokka 6 tirsdag morgen. Først ved 7.30-tida ble det bekreftet at lekkasjen var stanset.

– Fortsatt jobber vi med å finne ut hvor selve feilen oppsto, slik at vi kan få utbedret skaden, sier Hansen. Jobben kan fort ta noen timer, og i mellomtida vil fremkommeligheten være redusert i området.

Mannskaper fra Oslo Vei er tilkalt for å strø oppå vannet som etter hvert har frosset til på veiene.

Stengt

– Det er antakelig en hovedvannledning som har røket, og det kommer vann opp ved Nylandsveien /Lakkegata. Vannet renner bortover Grønland og ned Tøyenbekken, fortalte utrykningsleder Frode Velten i Oslo brann- og redningsetat til NRK.

Politiet stengte av Tøyenbekken ved Schweigaards gate. Grønland er stengt mellom Åkebergveien og Christian Krohgs gate.