Oscar Mathisen tilbake på Frogner stadion

Veidekke er snart ferdige med å bygge om og rehabilitere ærverdige Frogner stadion i Oslo. (Se video)

Dette var hjemmebane for vår gamle skøytekonge Oscar Mathisen (1888-1954), og her satte han en rekke verdensrekorder for om lag 100 år siden. Når asfalt skulle legges på den nye stadion rett før jul, var det derfor naturlig at Veidekkes asfaltør Oscar Mathisen (38) var til stede.

Frogner stadion ble åpnet i 1901, og det ble satt hele 23 verdensrekorder på banen. Både Sonja Henie og Oscar Mathisen gjennomførte sine første treningsøkter og konkurranser her, og det har vært avviklet landskamper i fotball og bandy samt internasjonale friidrettsstevner på anlegget.

Veidekke Entreprenør er i ferd med å fullføre opprustningen av anlegget på oppdrag av Oslo kommune. Nå blir det ny kunstisflate for 400 meter hurtigløp på skøyter, bandy og for publikumsrettede skøyteaktiviteter i vintersesongen. For sommerbruk vil samme flate få kunstgress for fotball og annen ballidrett. I tillegg blir det blant annet nye garderober og tribuner. Kontraktssummen er i overkant av 30 millioner kroner eksklusive mva.

Asfaltarbeidene blir utført av Veidekkes asfaltvirksomhet Kolo Veidekke, mens asfaltøren Oscar Mathisen til daglig jobber i Veidekkes datterselskap HG Asfalt i Larvik. Han klarer nok ikke å slå navnebrorens personlige rekorder på skøyter, men kan i hvert fall skryte av å ha banerekorden med dampveivals.

Se video her