Skisport mer populær enn før

Rundt 230.000 ski og snøbrett ble pakket opp på julaften. Det er en økning på nærmere 30 prosent fra i fjor.

Ferske importtall fra Statistisk sentralbyrå viser at nærmere 230.000 par langrennsski, alpinski eller snøbrett lå under juletreet i år. Det er en økning på nærmere 30 prosent sammenlignet med tall fra i fjor. Og både Skiforeningen og Norges Skiforbund melder om stadig flere medlemmer, skriver Stavanger Aftenblad.

– Vi er inne i en treningsmessig gullalder for skisporten, sier administrerende sjef for Agder og Rogaland skiforbund, Petter Furuseth. Han mener skisporten nå er tilbake på det samme nivået som før Lillehammer-OL, etter flere år med dårlig rekruttering.

– Klubbene er blitt bedre til å rekruttere og til å holde god faglig kvalitet på trenerne, vi har hatt gode vintere de siste årene og i tillegg blir det arrangert flere renn, sier Furuseth.

Medlemsansvarlig i Skiforeningen, Espen Jonhaugen, har også merket at folk mosjonerer mer på ski og har enda en forklaring på hvorfor.

– Jeg tror finanskrisen har en del av æren. Den har gjort folk flinkere til å bruke naturen i nærområdene, tror Jonhaugen.