Vegvesenet ønsker tilbakemelding

En revidert utgave av ”Håndbok 018 Vegbygging” er ute på høring. Nå ønsker Statens vegvesen tilbakemeldinger fra bransjen. 

”Håndbok 018 Vegbygging” er det styrende dokumentet for alle som bygger vei. Nå er den viktige håndboken revidert for å sikre bedre veier.

- Nå har vi gjennomført en grundig revisjon av Håndbok 018, og ber om tilbakemeldinger fra bransjen og andre interessenter gjennom en offentlig høring, forteller prosjektleder Svein Ryan i Statens Vegvesen.

Statens vegvesen skriver på sine nettsider at skjerpede krav til geotekniske undersøkelser skal sikre at veien blir bygget på best mulig fundament, og det er også et mål at veiene skal være best mulig sikret mot flom, utvasking og ras. Resultatet vil også gi veier med lengre levetid og bedre veidekker.

Vegvesenet vektlegger også viktigheten av å sikre arbeidsforholdene for de som bygger veiene, gjennom gode styrende retningslinjer for HMS-arbeidet.

Det er i hovedsak nye norske og europeiske standarder og retningslinjer som ligger til grunn for revisjonen, og høringsdokumentene finnes under ”Offentlige høringer” på vegvesen.no

Høringsfristen er satt til 15. februar.