Heltrebygg reises i kjempetelt

Forsvarsbygg etablerer nyskapende forsvarsboliger i heltreelementer i Rena sentrum. Oppføringen er et utviklingsprosjekt hvor det benyttes heltreelementer som er ferdig produsert hos leverandøren og monteres inne i et telt.

Byggene, som har fått navnet Idrettsparken boliger, tar i seg arkitekturen fra området og bidrar godt til en etterlengtet utvikling i området. De seks nye boligbyggene etableres ved idylliske Prestsjøen på Rena.

Denne byggeplassen er ikke som andre byggeplasser. Monteringen og heisingen av heltreelementene foregår inn i et telt – så stort at det kan romme en boligblokk. Her oppnås det gode forhold for trevirket med god kontroll på tetthet og tørrhet. Samtidig oppnås det gevinst for helse, miljø og sikkerhet i byggeprosjektet.

- Her er det bedre arbeidsmiljø for arbeiderne med effektiv jobbing i klimatiserte forhold under byggeprosessen og likeledes ypperlige forhold for trevirket, fremhever Ole Jonny Eriksen som er Forsvarsbyggs prosjektleder for boligprosjektet.

Elementene i heltre er produsert og tilpasset i fabrikk. Prefabrikasjonen gir både en effektiv produksjonsprosess og en effektiv montering og tilpasning på byggeplassen. I tillegg oppnås det fordeler med hensyn til avfallshåndteringen siden fremstillingen forgår i produksjonslokalene. På driftssiden er det også ønskelig at massiv tre i bolig skal gi et konkurransedyktig energiforbruk. Dette skal undersøkes igjennom driften av boligene. Gjennom utviklingsprosjektet vil man helhetlig se på produksjonsprosess, montering på byggeplassen, byggetid, miljø og drift. I disse dager er fokuset rettet mot aktiviteten inne i teltet.

Les mer i en senere utgave av Byggeindustrien.