Dømt for uaktsom mordbrann anket på stedet

En 54 år gammel polsk mann er i Drammen tingrett dømt til to og et halvt års fengsel for uaktsom mordbrann. Sju arbeidskolleger mistet livet under en brann på Gulskogen i november i fjor.

Polakken var tiltalt for å ha fikset sikringer i huset der de sju omkom. 15 andre, blant dem tiltalte, kom seg ut i tide. Under rettssaken innrømmet tiltalte at han hadde lært seg å fikse sikringer på en polsk byggeplass for 20 år siden, men han sa seg ikke skyldig i tiltalen, melder NRK.

Dommen var ikke enstemmig og ble anket på stedet.

Aktor hadde bedt om fire års fengsel mens mannens forsvarer hevdet at 54-åringen var gjort til syndebukk og at det ikke kan bevises at han var skyld i dødsbrannen.

Forsvareren, Abdelilah Saeme, tror ikke dommen blir stående. Han sier til NTB at dommen ble avsagt under dissens og at det etter hans mening ikke er holdbar presedens for å dømme så strengt i en sak der det i verste fall handler om uaktsomhet.

Han viser til at den ble avsagt under disens

Polakken ble også dømt til å betale hver av de etterlatte 60.000 kroner i erstatning. Under saken krevde bistandsadvokaten for 24 av de etterlatte inntil 100.000 kroner i erstatning.